3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sapık hocaya rekor ceza

Bacca’nın tecavüz edilerek öldürülmesi, Türkiye’de bu suçluların gerektiği kadar ağır cezalandırılmadığı tartışması başladı

İtalyan Pippa Bacca’nın tecavüz edilerek öldürülmesi, Türkiye’de taciz ve tecavüz suçlularının gerektiği kadar ağır cezalandırılmadığı tartışmasına neden oldu. Ancak satranç hocası Halil Sertaç Dalkıran’ın iki kız öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma, rekor ceza istendi; 21 yıla kadar hapis

Türkiye’yi utandıran İtalyan Pippa Bacca’nın tecavüz edildikten sonra öldürülmesi, taciz ve tecavüz suçlarına gerektiği kadar ağır cezalar verilmediği tartışmalarına neden oldu. Türkiye’de bu taciz ve tecavüz suçlarının işlenme sıklığı, cezaların caydırıcı olmadığı yorumlarına neden oluyor. İstanbul Satranç Geliştirme Merkezi ve Müzesi Başkanı, Uluslararası Fide Satranç Hakemi ve Yazarı Halil Sertaç Dalkıran’ın iki küçük kız öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla başlayan soruşturma, rekor ceza istemiyle sonuçlandı.

Cezayı artıran nedenler

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 3 ay tutuklu kalan Dalkıran’a, “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan 21 yıla kadar hapis cezası istendi. Çocukların Dalkıran’ın öğrencisi olması ve taciz suçunun birden fazla işlenmesi nedeniyle cezayı yarı ve dörtte üç oranında da artırdı. VATAN’ın haberiyle kamuoyuna yansıyan cinsel taciz soruşturması, satranç dünyasında şok etkisi yaratmıştı. Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Zafer Tekir’in hazırladığı iddianamede, olay şöyle anlatıldı:


“Dalkıran’ın sahibi olduğu Kadıköy Satranç Geliştirme Merkezi’ndeki öğrencileri F.S (10) ve K.D’ye (12) (Mağdur olmamaları için isimlerin baş harfleri değiştirilmiştir) ilgi duymaya başladı ve diğer çocuklardan daha yakın davrandı. 2007 yılı Temmuz ayı içerisinde satranç oynayan küçük F.S’nin arkasına geçip, önce oyunu izliyormuş gibi davrandı. Sonra küçük kızın askılı kıyafetinin içine elini soktu. 24 Temmuz 2007’de satranç eğitiminin verildiği binanın çalışma odası olan asma katına çağırarak iki yanına oturttuğu küçük kızlara kendisini sevip sevmediklerini ve buna benzer başka sorular sordu. Küçük kızları öpüp okşadı.”
Savcı Tekir, dosyadaki delillerin Dalkıran’ın atılı suçları işlediğine dair yeterli şüpheyi oluşturduğunu belirterek davayı açtı.

Vatan
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 07:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?