4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Sarıgül’ün DSP’ye katılım süreci başladı

CHP’den ihracının ardından yoluna bağımsız olarak devam eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de DSP’ye katılım süreci başladı.

Genel Başkan Zeki Sezer’in başkanlığında toplanan DSP Parti Meclisi, Mustafa Sarıgül’ün partiye dönüş istemini kabul etti. 

PM toplantısında, Sarıgül’ün yanısıra DSP eski Genel Sekreter Yardımcısı Dursun Ali Sönmez ve eski milletvekili Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu’nun da partiye dönüş istekleri karara bağlandı. Toplantıda, Masum Türker’in TÜRMOB Genel Başkanlığına seçilmesi nedeniyle boşalan Genel Sekreterliğe PM üyesi ve İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız getirildi.

Sarıgül: Önemli adım

Kararın ardından açıklama yapan Sarıgül, "DSP Parti Meclisi’nin aldığı son kararı, Türk siyasetinde, Türk sosyal demokrasisi ve demokratik solunda, yıllardır özlemini duyduğumuz, demokratikleşme ve bütünleşme doğrultusunda atılan çok önemli bir adım olarak değerlendiriyorum. Bu karar ile DSP’nin, önümüzdeki yerel seçimlerde ve ardından yapılacak genel seçimlerde, güçlü bir iktidar alternatifi olma yolu açılmıştır" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 14:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?