4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Şef Bülent Eczacıbaşı!

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın yarın akşam düzenlenecek konserinde konuk orkestra şefi olarak sahneye çıkacak. Konserden elde edilecek gelir trompet sanatçısı Mustafa Arda Cabaoğlu'nun yurt dışı eğitiminde kullanılacak.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın bu yılki konuk şefi Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı olacak. Eczacıbaşı, konserde Çaykovski'nin "Fındıkkıran Bale Süiti" adlı eserinin dört bölümünü yönetecek.

Yarın akşam Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek konserden elde edilecek gelir ise Trompet Sanatçısı Mustafa Arda Cabaoğlu'nun yurt dışı eğitiminde kullanılacak. Konser için son prova bugün Borusan Holding binasında gerçekleştirildi. Bülent Eczacıbaşı, provada sırasında orkestranın onursal şefi Gürer Aykal'dan orkestranın nasıl yönetileceği hakkında bilgiler aldı. Şeflikte bir hayli rahat olduğu görülen Eczacıbaşı, her eserin bitiminde müzisyenler tarafından alkışladı. Müzisyenlerden destek alan Eczacıbaşı, prova sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nı daha önce Ahmet Kocabıyık ve Rahmi Koç'un konuk şef olarak yönettiğini anlatan Eczacıbaşı, "Bu teklif bana Borusan da ki dostlarımdan geldi. Bende sevinerek kabul ettim. Bir hazırlanma sürecimiz oldu. bu hazırlanma son günlerde yoğunlaştı. Orkestra ile ilk provamı dün yaptım. Bugünde ikinci provamızı yaptık. Yarında konser var. Ama daha önce Gürer Aykal hocamızla çalışma yapmıştık. Müziği CD'lerden dinleyerek çalışma yaptık. Sadece müzikte izleyici ve dinleyiciyim. Ancak böyle merakımı gideriyorum. Kendime amatör müzisyen bile diyemiyorum. Ama keşke olsaydım. Benim yarın yapacağım şeflik sembolik. Aslında gerçek orkestra şefi, orkestrayı hazırlar, çalışmaları yapar. Projenin güzel tarafı bir öğrenciye burs verilecek olması. Asıl ilgilenilmesi gereken konuda zaten bu. Bu şekilde çok yetenekli öğrenciler müzik eğitimlerini alıyorlar. İnşallah onları dünya sahnelerinde görebileceğiz" dedi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yarın akşam 20:30'da başlayacak konserde Gürer Aykal yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Mozart, Prokofiev, Çaykovski'nin eserlerini seslendirecek. Eczacıbaşı ise konserde Çaykovski'nin "Fındıkkıran Bale Süiti" adlı eserinin dört bölümünü yönetecek.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 16:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?