6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Şehit polis memleketine uğurlandı

ŞEHİT POLİS MEMURU İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Beşiktaş'taki Aşiyan Mezarlığı'nda çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Turgay Yılmaz (22) için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene, Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'na atanan eski İstanbul Valisi Muammer Güler ile Iğdır Valiliği'ne atanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da katıldı.

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği'nde görevli 10 aylık polis memuru Turgay Yılmaz (22) için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene, şehit polisin ailesinin yanı sıra Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'na atanan eski İstanbul Valisi Muammer Güler, Iğdır Valiliği'ne atanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 1.Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, Kuzey Deniz Saha Komutanı Mehmet Otuzbiroğlu, şehit polisin meslektaşları katıldı. Tören alanına gelen Güler ve Çapkın, şehit polisin yakınlarına başsağlığı diledi.

Törende konuşan eski Vali Muammer Güler, büyük bir acı yaşadıklarını ifade ederek, "Türk emniyet teşkilatı genç yiğit mesleğinin başlangıcında bir evladını kaybetti. Aşiyan mezarlığında yaşanan elim olay sonucu sevgili çalışma arkadaşımız Turgay Yılmaz'ı kaybettik. Bir arkadaşımız da yaralandı. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimizin ailesine yakınlarına çalışma arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. Polis toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak için elinden gelen çabayı 24 saat esasına göre göstererek mesleğini yerine getiriyor. Dün sorumsuz bir davranışın başka vatandaşlara verilen rahatsızlığın önlenmesi için polis anında olay yerine intikal ediyor. Meydana gelen olayda Turgay Yılmaz hayatını kaybediyor. Bir polisimiz de yaralanıyor. Yaralı polisimize de acil şifalar diliyorum. Bu sorumsuz davranışta bulunan saldırgan da hayatını kaybetti. Bu bizi düşündürecek bir durumdur insanlık olarak. Ailesine ve yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum acınızı paylaşıyorum" dedi.

Hüseyin Çapkın ise bazı mesleklerde böyle ölümler olduğunu belirterek, "Askerlik polislik gibi. Onun için bu meslekler daha prestijli mesleklerdir. Turgay Yılmaz bir amaç için hayatına kaybetti. Halkın asayiş ve güvenliğini sağlamak uğruna şehit oldu. Acımız büyük, ateş düştüğü yeri yakıyor. Hepimizin başı sağ olsun. Ailesine sabır diliyorum" şeklinde konuştu.

Eyüp Müftüsü İsa Gürler'in okuduğu duaların ardından şehit polisin cenazesi defnedilmek üzere memleketi Samsun'un Çarşamba ilçesine gönderildi.

ŞEHİT POLİS MEMURU İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
ŞEHİT POLİS MEMURU İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
ŞEHİT POLİS MEMURU İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
ŞEHİT POLİS MEMURU İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
ŞEHİT POLİS MEMURU İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 11:31:05
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 14:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?