2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Selzedelere yardım

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı faaliyet gösteren Kadın Koordinasyon Merkezi, geçtiğimiz hafta sel felaketiyle sarsılan Beykoz'da 370 aileye yardım ulaştırdı. Selin vurduğu mahallelerde 24 saat boyunca tüm ekipleriyle seferber olan Kadın Koordinasyon Merkezi, mağdur vatandaşlara giyim ve ev eşyası yardımı yaparak sıkıntıları en aza indirmeye çalıştı. 

Sel felaketinin ardından çalışmalara katılan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatı doğrultusunda bölgede yapılan ilaçlama, temizleme ve vatandaşlara yönelik yardım çalışmalarının bundan sonra da devam edeceği ve vatandaş mağduriyetinin en alt seviyeye indirileceği ifade edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin de katıldığı çalışmalarda, selde zarar gören bölgelerde Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü ekipleri ilaçlama yaparak olası hastalık risklerine karşı önlem aldı. Ekipler tarafından temizlenerek kullanılabilir hale getirilen evlere halı, koltuk ve sobadan oluşan eşya yardımlarını dağıtan Kadın Koordinasyon Merkezi, ayrıca selden etkilenen vatandaşlara kışlık giyecek dağıtımı da yaptı. 

Kadın Koordinasyon Merkezi'nin 4 gündür sürdürdüğü çalışmalarda, 6'sı kamyon olmak üzere 41 araç ve 80 personel yer aldı. Kadın Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Rabia Babacan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bölgede mağdur tespiti ve yardım dağıtımının hafta sonuna kadar devam edeceğini kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 00:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?