6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Soba iki can daha aldı!

SOBADAN SIZAN GAZ GENÇ ÇİFTİ ÖLÜME GÖTÜRDÜ

Çekmeköy'de, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Fatma Bilgin ile eşi Murat Bilgin hayatını kaybetti. Çiftin 4 yaşındaki çocukları Medine, gece babaannesinde kaldığı için zehirlenmekten kurtuldu.

Olay, Çekmeköy Kirazlıdere Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi Zeytinci Sokağında bir evde meydana geldi. Gülay Apartmanı'nın giriş katında oturan elektrik işçisi Murat Bilgin (29) ile tekstil atölyesinde çalışan eşi Fatma Bilgin (22), evin soğuk olması nedeniyle gece sobaya kömür atarak uykuya daldı. Fatma Bilgin ile aynı atölyede çalışan kız kardeşi Feride Yazkan da işe gelmeyen ablasını telefonla aradı. Telefona cevap vermeyince durumdan şüphelenen Yazkan, ablasının evine gelerek zile bastı. Yazkan,

kapının açılmaması üzerine komşulardan yardım istedi. Kapıyı kırarak içeri giren Yazkan ve komşuları, genç çifti hareketsiz yatarken buldu. Olay yerine çağırılan sağlık ekipleri, Bilgin çiftinin karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğünü belirledi. Yapılan incelemede evin salonunda bulunan soba borularının kurumdan dolayı tıkandığı tespit edildi. Fatma Bilgin ve eşi Murat Bilgin'in cesetleri otopsi için Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan Bilgin çiftinin dört yaşındaki çocukları Medine'nin gece babaannesinde kaldığı için zehirlenmekten son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

KIZIMI ÇOK UYARMIŞTIM

Fatma Bilgin'in babası Yılmaz Yazkan, tıkalı olan soba borularının dumanı geriye verdiğini belirterek, "Sabah kızım işe gitmeyince beraber çalıştığı annesi merak ediyor. 'Eve bakın' diyor. Kız kardeşi gelip bakınca öldükleri ortaya çıkıyor. Torunum kızımın kayınpederinde kalıyor. Annesi hafta sonları gidip görüyordu. Orada olsaydı o da ölecekti. Soba kullanıyorlardı ancak genellikle kömür yerine tahta yakıyorlardı. Bu kez kömür atacakları tutmuş. Kızımı çok kez uyarmıştım" diye konuştu.

Polisin olayla ilgili soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 17:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?