4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Şoförlere kameralı takip

Bahçelievler Minibüs Esnaf Odası, diğer odalara örnek olacak bir uygulama başlatarak, odaya bağlı minibüsleri kameralı takibe aldı. Oda yönetimi, görüntüleriyle belgelediği hataların önüne geçilmesi için sürücülere yönelik çeşitli cezalar kesiyor. Hatada ısrar eden sürücü işten çıkarılıyor.




İstanbul'da toplu taşımacılık yapan minibüslerin kamuoyundaki olumsuz imajını düzeltmek isteyen minibüsçü odaları ilginç uygulamalara imza atıyor. Eğitim faaliyetleri ve sert yaptırımlarıyla gündeme gelen Bahçelievler Minibüs Esnaf Odası şimdi de şoförleri kameralı takibe aldı.

Minibüsçülerden kaynaklanan hataları en aza indirmek isteyen Bahçelievler Minibüs Esnaf Odası, kendisine bağlı araçları ve şoförleri adım adım takip ediyor. Minibüslere gelen trafik cezaları ile şikâyetleri değerlendiren oda yöneticileri zaman zaman kamerayla duraklarda nöbet tutuyor. Hata yapan minibüslerin görüntüleri çekilip incelemeye alınıyor. Kameraya yakalanan minibüsü sahibi kullanıyorsa araç bir gün trafikten men ediliyor. Sürücü maaşlı şoför ise ilk hatasında 7, ikincisinde 15 gün görevden uzaklaştırılıyor. Üçüncü kez hata yaptığı tespit edilen şoför ise işten çıkarılıyor. Hatalı şoförlerin odaya bağlı 6 hattaki 440 minibüste bir daha çalıştırılmadığını söyleyen Oda Başkanı Halit Yılmaz, "Habersizce yaptığımız kameralı takip sayesinde şu ana kadar hatalı bulduğumuz 20 civarında şoförü görevden aldık. Tabii görüntüleri izlettiğimiz için kendi hatalarını inkâr etme şansları da yok. Yani 'Ben bunu yapmadım.' diyemiyor. Bu uygulama ile şoförlerin hata oranlarını ciddi anlamda düşürdük." diye konuşuyor.

Görüntülerde en çok görülen hatanın 'hareket halindeyken kapıyı açık bırakma' olduğunu aktaran Yılmaz, hatalı sollama, uygunsuz yerde yolcu indirip bindirme ve trafik akışını yavaşlatma gibi hatalarla da karşılaştıklarını dile getiriyor. Şoförlerin kirli sakal ve düzgün olmayan kıyafetlerle yola çıkmasının anlaşılması halinde de uyarı verdiklerini söyleyen Oda Başkanı Yılmaz ayrıca "Biz oda olarak bu kamera görüntülerini eğitim seminerlerinde gösteriyoruz. Uygulamalı olarak hataları anlatıyoruz." diyor. Yılmaz, tüm minibüs esnaf odalarının bu tür uygulamalara ağırlık vermesi gerektiğini de ifade ediyor.

Zaman
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 10:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?