30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Spartalı Sinan'ı ölüme götüren şüphe

YILBAŞININ ilk günü evinde başına silahla ateş ederek hayatına son veren Sinan Kazancıoğlu için dün Teşvikiye Camii’nde tören düzenlendi.

Anne Güner ve baba Osman Kazancıoğlu’nun taziyeleri kabul ettiği törende, Sinan Kazancıoğlu’nun tabutunun üstüne "Next time in Sparta" (Sparta’da görüşürüz) yazılı çelenk ve maceracı ruhunu anlatan bir fotoğrafı konuldu.

Yakın arkadaşları onun için gazeteye, "Elveda ey Spartalı Sinan" diye ilan verdi. Sinan Kazancıoğlu’nun yakın arkadaşlarının bile bilmediği intihar nedenini annesi Güner Kazancıoğlu gözyaşları içinde şöyle anlattı:

"Hayatta her şeyi yaşadı. Sağlam bir tavrı vardı. Testislerinde bir kitle belirince tetkiklerini yaptırdı. Doktor kanser olabileceğini söyledi. Sonucu bile almadık. Bu sadece bir şüpheydi. Ancak o bu şüpheye bile tahammül edemedi. ’Anne acınacak hale gelmek, 35 kiloya düşmek istemiyorum’ diyordu. O’nun istediği gibi oldu."

Cenazeye katılan, Sinan Kazancıoğlu’nun motosikletle Kuzey Hindistan yolculuğu yaptığı Nasuh Mahruki, "Orijinal bir adamdı. Üç gün önce beraberdik. 2009’la ilgili hayalleri vardı. Yeni yolculuklar yapacaktık. Bu sene Butan’a gidecektik. Butan yolculuğunu Sinan’sız yapacağız ama onu da yanımızda götüreceğiz. Sinan’ın Sparta kültürüne, o askerlere, o tavra çok saygısı vardı. Sparta kılıcı dövmesi vardı sırtında" dedi. Çocukluk arkadaşı Billur Kalkavan, "Herkes kendi seçimini yapar. O da bunu seçti" diye konuştu. Kazancıoğlu, öğle vakti kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 09:31:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?