30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sultangazi'de oylar yeniden sayılacak

Sultangazi'de AK Parti adayının kazanmasıyla sonuçlanan seçimin ardından aralarında CHP'nin de bulunduğu çok sayıda parti sonuca itiraz etti.

Oyların yeniden sayılmasını isteyen CHP ve diğer partilerin mensuplarından oluşan 300 kişilik grup, YSK'nın bulunduğu Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi önünde toplandı. Sloganlar atan partililer, seçime şaibe karıştığını öne sürdü.

CHP'nin Sultangazi adayı Ercan Karabayır, "Sultangazi'de seçimlere şaibe ve hilelerin karıştığı ortadadır. Dün bunu net olarak tespit ettik. Hakim tutanaklarına da geçti. Şu anda elimizde çöpte bulunmuş zarflar var. Biz bir karar aldıramıyoruz" diyerek, elindeki zarfları gösterdi. 
 

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Gürsel Tekin, Sultangazi'deki seçim sonuçlarına yönelik itirazlarının kabul edildiğini ve 10 sandıktaki oyların yeniden sayılacağını açıkladı.

Sultangazi'de AK Parti adayının kazanmasıyla sonuçlanan seçimin ardından aralarında CHP'nin de bulunduğu çok sayıda parti sonuca itiraz etti. Oyların yeniden sayılmasını isteyen CHP ve diğer partilerin mensupları, YSK'nın bulunduğu Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi önünde toplandı. CHP Milletvekili Mehmet Sevgien ve CHP'li Gürsel Tekin de gruba destek vermek üzere spor kompleksi önüne geldi.

Açıklama yapan Gürsel Tekin, "İtirazımızı sonunda kabul ettiler. 10 sandıktaki oylar yeniden sayılacak. Bu oyların sonuçlarına bakacağız ama daha da önemlisi, arkadaşlarımızın elinde önemli belgeler var. AK Parti'de 2 tane belediye meclis üyesi adayının tutanaklarda imzası var. Bu, yasal olarak mümkün olmayan bir iştir. Bununla da ilgili seçim kurulumuz karar alacak. Bizim yargıya güvenimiz tamdır. Burada alınacak karar sonucu bir üst kurul ya da Yüksek Seçim Kurulu'na varana kadar davamızı takip edeceğiz. Bizim talebimiz 'İstanbul'un dört bir tarafında yeni bir sayım olsun.' İnsanlarının oylarının çalınması kadar ayıp bir şey yoktur. Ne yazık ki böyle bir manzara yaşıyoruz. Bu da demokrasi tarihimize kara leke olarak geçecektir" dedi.

CHP Milletvekili Mehmet Sevigen ise "Bu olay, Türkiye'nin her tarafında oldu. İzmir'de de, Ankara'da da yaşadık. İstanbul'da daha çok yaşıyoruz. İşte bakın biz 7-8 ilçede de kılpayı kaçırdık. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi'ni de 6-7 puanlık farkla kaçırdık. Arkadaşlarımız birinci kurulda 3-4 tane sandık açıyorlar. 332 tane oy CHP'ye yazılıyor, burada 900 tane sandık var. 900 tane sandığın içinde ne olduğunu kim bilecek. Bizim talebimiz; bunların tekrar sayılmasıdır. Başka bir şey istediğimiz yok"
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 18:47:52
Güncelleme :1 Nisan 2009 Çarşamba 18:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?