30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Susurluk hükümlüsüne 7,5 yıl hapis

Susurluk davası hükümlüsü Ziya Bandırmalıoğlu, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma'' ve kasten yaralama'' suçlarından 7.5 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Ziya Bandırmalıoğlu, Aykut Kutlubay, Hızır Pehlivan ve Ali Şahin Ceyhan hazır bulundu.

Bandırmalıoğlu, hakkındaki suçlamaları reddederek, "Bende herhangi bir silah yakalanmadı. Çiftlikle ele geçirilen silahların sahibi belli. Ben marangoz, boyacı, şoförle çete kuracak şahıs değilim. Müşteki 8 yıl yanımda çalıştı. Ona kitap dükkanı açması için yardımcı oldum. Bu emniyet mensuplarının yönlendirmesiyle açılmış davadır. Ben neden müşteki Ekrem'in borcunu ödeyeyim. O kitapçı dükkanı benim de sayılır. Haksız yere yatmaktayım. 23 aydır tutukluyum. Beraatıma ve tahliyeme karar verilmesini istiyorum'' dedi.

Mahkeme heyeti, Ziya Bandırmalıoğlu'nu ''suç işlemek örgüt kurmak, örgütün liderliğini yapmak'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma'' ve ''kasten yaralama'' suçlarından 7.5 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar Aykut Kutlubay ve Hızır Pehlivan da ''suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma'', ''kasten yaralama'' suçlarından 7 yıl 3.5'ar ay hapisle cezalandırıldı.

Diğer sanıklar ise 1 yıl 3 ay ile 7 yıl 1 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırıldı. Aynı suçtan yargılanan ve bu davadaki bazı sanıkların avukatları olan Ahmet Çetin Doğan ile Gökçen Eraslan'ın ise meslekleri gereği müvekkilleri olan sanıklara hukuki yardım yapmak ve savunmalarını hazırlamakla ilgili çalışmaları olduğu kanaatine varan mahkeme heyeti, Doğan ve Eraslan için de beraat kararı verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 13:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?