2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Tacizci yüzbaşıya 3 yıl 4 ay hapis

Görevden ihraç edilen yüzbaşı B.A, Bakırköy'de ''11 yaşındaki kız çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulunduğu'' iddiasıyla yargılandığı davada, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde, gizli yapılan duruşmaya, tutuklu sanık B.A ile avukatı katıldı.

Sanık ile avukatının son savunmalarını yaptığı duruşmada, hakim kararını açıkladı.

B.A'yı, "cinsel istismar" suçundan, lehine olan eski TCK'nın 415’inci maddesinin 2’nci fıkrası uyarınca önce 4 yıl hapis cezasına çarptıran hakim, ardından bu cezayı sanığın yargılama aşamasındaki saygılı tutumunu dikkate alarak 3 yıl 4 aya indirdi.

Mahkemece verilen tutuklama kararının infaz edilmediğini, sanığın başka mahkemeler tarafından da tutuklandığını belirten hakim, karışıklığa neden olmaması için B.A hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasına hükmetti.

Davanın iddianamesinde, B.A'nın Bakırköy'de 10 Ekim 2004 tarihinde "11yaşındaki H.S.Ö'ye yönelik cinsel istismarda bulunduğu, çocuğun giysilerinden elde edilen sperm hücrelerinin genotip özellikleri ile sanıktan alınan örneklerin özelliklerinin uyumlu olduğu" anlatılıyordu.

Benzer iddialara ilişkin hakkında açılan 4 davadaki yargılaması halen süren B.A, bu davalarda tutuklu olarak yargılandığı için cezaevinden çıkamayacak.
İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 09:12:32
Güncelleme :26 Mayıs 2007 Cumartesi 10:07:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?