4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

THY'den zorunlu 8 saatlik rötar

Türk Hava Yolları'nın İstanbul - Lagos seferini yapacak olan Airbus - 310 tipi yolcu uçağı, Nijerya'nın yedek meydanı olan Cezayir'deki havalimanın yangın söndürme kategorisindeki değişiklik ve ILS sistemindeki arıza nedeniyle uçuş güvenliğini tehlikeye düşürmemek adına Lagos'a kalkışını gerçekleştirmedi.


Uluslararası havacılık kuralları doğrultusunda hareket eden THY, Cezayir'e olası bir yönelmede bu meydana güvenli iniş yapmak nedeniyle uçak modelinde değişiklik yapmak zorunda kaldı. Yolcular uçak modeli değişene kadar yaşanan 8 saatlik gecikmeye isyan etti.



Cezayir'e olası bir yönlendirmede uçuş güvenliğini tehlikeye atmamak adına Airbus -310 tipi uçağını Lagos seferinden çeken THY, başka bir uçak tipini bu sefere koydu. Bu süre içinde yaşanan gecikmeye yolcular isyan etti. Çoğunluğunu Nijeryalıların oluşturduğu yolcular, yeni uçak tahsis edilene kadar beklemelerine bir anlam veremediklerini belirterek görevlilere tepki gösterdi. THY yönetimi Lagos'a gidecek uçak için Airbus -330 tipi uçağı tahsis ederek sorunu çözdü.



THY Basın Müşavirliği'nden alınan bilgiye göre teknik yetersizliği olan Lagos meydanında olası bir sıkıntıda THY uçağı yedek meydan olan Cezayir'e inişi planlandığı, ancak Cezayir Havalimanı'ndaki yangın söndürme kategorisindeki değişiklik ve ILS arızası da THY'nin Airbus 310 tipi uçağının bu meydana inişini zorlaştırdığı için seferden çekildiği ve Airbus 330 tipi uçağın tahsis edildiği belirtildi. THY yetkilileri TK - 1123 sefer sayılı İstanbul - Lagos seferinin saat 23:30 gibi gerçekleşeceğini ifade ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 09:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?