3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Tıbbî cihazlara 'teknik denetim' geliyor

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, vantilatör, defibrilatör, tomografi, mamografi, ultrason gibi hayati öneme sahip 50 tıbbi cihaz için kriterler belirledi.


Düzenli aralıklarla bu cihazlar teknik denetimden geçecek. Kriterlere uygun çalışıp çalışmadığı tespit edilecek. Hastaneler, tıbbî cihazların kontrol ve denetimini özel denetim şirketlerine de yaptırabilecek. Yılbaşından itibaren il sağlık müdürlüğü ekipleri hastanelerdeki cihazları denetleyecek. Kriterlere uygun çalışmayan hastanelere çeşitli yaptırımlar uygulanacak. Uygulamayla ilk etapta İstanbul'daki 56 devlet hastanesi yakın takibe alınacak.

Hastanelerdeki cihazların doğru ölçüm yapıp yapmadığını denetleyeceklerini söyleyen İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar, "Alet ve edevatların doğru gösterip göstermediği, bozulup bozulmadığı, doğru sonuç verip vermediği çok önemlidir. Bu sonuçlara göre tedavi edileceğinden, tahlil yanlışsa tedavi de yanlış olacaktır. Biyomedikal Şubesi'ni kurduk, bu çalışmaları takip edecektir." Projeden sorumlu müdür yardımcısı Mehmet Emin Aksoy da önceki kontrollerin nitelikli olmadığını belirterek bu suistimallerin önüne geçileceğini bildirdi. Aksoy, konunun uzmanlarıyla birlikte 50 cihaz için kriterler belirlediklerini söyledi.

Zaman
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 10:48:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?