30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Titanic'e İstanbul'da kardeş geliyor!

Antalya'da Titanic gemisinin bir benzeri şeklinde inşa ettiği otel ile turizm sektörüne adım atan Aygün Grup, dünya ekonomik krizine rağmen şehir otelciliğine yönelik planlarını ertelemiyor.

Aygün Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, daha önce İstanbul'da Kartal ve Taksim'de oteller açtıklarını belirterek 15 Şubat'ta Bakırköy'de de yeni bir otel açacaklarını söyledi.

Aygün, kriz ortamında bankalardan finans kaynağı bulamadıklarını hatta bazı bankaların kredileri geri isteme pozisyonuna geldiğini buna rağmen mevcut şantiyelerinde faaliyetlerini durdurmadıklarını kaydetti.

2008 yılında üç adet otel inşaatını bitirdiklerini belirten Aygün kriz nedeni 2009 için planladıkları 150-200 milyon Euroluk yatırımı durdurmak zorunda kaldıklarını aktardı:
Şirketin faaliyetleri hakkında bilgi veren Aygün, Antalya'da faaliyet gösteren Titanic Otel'inin 2008'de altın yılını yaşadığını anlattı. Aygün şöyle konuştu:

"Akdeniz'deki otelimizi sorarsanız hakikaten altın yılını yaşadı turizm. Sayılardan zaten belli. Ayrıca Antalya 9 milyon turisti bünyesinde ağırladı. Vermiş olduğumuz hizmet kalitesiyle olsun, otelimizin mimari yapısıyla alakalı olsun, hakikaten çok güzel yüzde 95,5'luk gibi bir dolulukla beraber geçirdik. Şu anda Ocak ayında bile yüzde yüz kapasiteyle çalışıyoruz. Bizim otelimiz Antalya'da çok yönlü bir otel. Sadece kum ve tatili satmıyoruz. 25 tane toplantı salonu var. Bunun yanı sıra olimpik yüzme
havuzu var. 5 tane futbol sahası var. Ocak ile Mart sonu itibariyle yaklaşık 100-120 takım kendi bünyemizde ağırlıyoruz. 60 a yakın yüzme takımı geliyor. Bunun yanı sıra iş adamları, toplantı grupları, ilaç firmaları bunlar toplantı için geliyor. İnşallah 2009 da iyi geçecek diyelim."

Türkiye'nin kurtuluşunu turizm sektöründe gördüğünü belirten Mehmet Aygün "2010 İstanbul kültür başkenti olacak. İstanbul'daki yatak sayılarına baktığınız zaman hakikaten yeterli değil. Dünya'da İstanbul gibi olan şehirler 25-30 milyon turist kendi bünyesinde barındırıyor, ağırlıyor. Biz daha İstanbul olarak 3,5 milyon turisti kendi bünyemizde ağırlayabiliyoruz. Onun için bunun çoğalması lazım. Bu tip otellerin, bu tip kaliteli güzel yerlerin yapılması lazım" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 13:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?