3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Topbaş İstanbul'u beşe bölecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSKİ Ambarlı Atıksu Tünel sahasında yaptığı inceleme ve açıklama sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Bir basın mensubunun medyada yer alan, "İstanbul'un 5 ayrı bölgeye ayrılacağı ve bu bölgelere girişin paralı olacağı" şeklindeki sorusu üzerine Topbaş, trafikte denetimin kendilerine verilmesini istediklerini söyledi. Denetimin kendilerine verilmesinden sonra İstanbul'u belli "zone"lere ayıracaklarını belirten Topbaş, trafiğin en yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde bu bölgelere girişin bir bedele bağlanacağını ifade etti. Ücretin Ticaret Odası ve Esnaf Odaları ile yapılan görüşmelerden sonra belirleneceğini aktaran Topbaş, belirlenecek ücretin çok yüksek olmayacağını da dile getirdi. 

Uygulamadaki asıl amacın, trafiğin yoğun olduğu bölgeleri geçiş güzergahı olmaktan çıkarmak olduğunu belirten Topbaş, vatandaşı mağdur etmemek için alternatif toplu ulaşım sistemlerini faaliyete geçirmeye başladıklarını aktardı. 

2012 yılında İstanbul'da ulaşımın belli bir rahatlama hissedeceğini aktaran Topbaş, 2023 yılına kadar havaray da dahil, 2 kilometre raylı sistemin İstanbul'da ulaşıma dahil edileceğini belirtti. Topbaş, "Avcılar'dan çıkan bir insan Beykoz'a metroyla gidebilecek. Bunun networkunu hazırladık. Bölgeleri de buna göre hazırlıyoruz. Herşeyden önce kurallı bir şehir olması önemli. Burada kontrol denetim önemli. Denetim yetkisini almak istiyoruz." diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 15:30:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?