1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Topbaş'tan TÜSİAD'a ziyaret

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ı makamında ziyaret etti.

TÜSİAD'ın Tepebaşı'ndaki binasına gelerek, Yalçındağ'la yaklaşık 1 saat görüşen Topbaş, basına kapalı gerçekleştirilen ziyaretinin ardından Yalçındağ ile birlikte gazetecilere açıklama yaptı.

Kadir Topbaş, TÜSİAD'ın iş dünyasının önemli kuruluşlarından biri olduğunu, derneğin bugüne kadar kendi alanında bir sivil toplum örgütü olarak yaptığı çalışmalar ve katkıları bildiklerini söyledi.

Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın başkanlığını bir mesajla kutladığını aktaran Topbaş, bugün de kendisine nezaket ziyaretinde bulunduğunu ifade etti.

Topbaş, yerel yönetimlerin sivil toplum örgütleriyle adım atması gerektiği görüşünü dile getirerek, bunun AB yerel yönetimler özel şartında da öngörülen önemli bir konu olduğunu vuruladı.

Görüşmeleri sırasında, İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti ilan edilmesi nedeniyle birlikte ne tür adımlar atılabileceklerinin değerlendirildiğini de aktaran Topbaş, “Zaten kendileriyle İstanbul Modern'de birlikte çalışıyoruz, yönetimdeyiz. Katkılarımız var, bu katkılarımızın karşılıklı devam edeceğini konuştuk. Bize vakit ayırdıkları için özellikle teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Arzuhan Doğan Yalçındağ da TÜSİAD'a kadar gelip kendisini tebrik ettiği için Topbaş'a teşekkür etti.

Çalışmalarının devam edeceğini belirten Yalçındağ, “TÜSİAD olarak her türlü hizmete ve işbirliğine hazırız. Birçok konuda fikir alışverişinde bulunduk' 'dedi.

Yalçındağ, gazetecilerin seçimlere ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı.


AA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 16:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?