30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Tuğba Özay'ın tetikçisi yakalandı

İstanbul'da bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında ünlü manken Tuğba Özay'ın ayrılmak istediği sevgilisi Akın Büyükoğlu'nu Akmerkez'de vurduğu öne sürülen Levent Ortaç'ın da bulunduğu 16 kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Pazar günü önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Baskınlarda Levent Ortaç'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği ve gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

Geçtiğimiz 2007 yılında manken Tuğba Özay, ayrılmak istediği sevgilisi Akın Büyükoğlu ile konuşması için Yaşar Öz'ün adamı Abdülcabbar Kibaroğlu'nu arayarak yardım istemiş ve Akmerkez'de bir araya gelen iki grup arasında çatışma çıkmıştı. Büyükoğlu`nun yanında bulunan Ümit Ortaç ve kardeşi Levent Ortaç'ın, Kibaroğlu'nu silahla bacağından yaralayarak kaçtığı öne sürülmüştü.

Bir süre polisten kaçan Ortaç kardeşler Rulet operasyonunda yakalanmış çıkarıldıkları mahkemede tutuklanmıştı. Levent Ortaç, 2008 yılının Mayıs ayında tahliye olmuştu. Ortaç'ın tahliyesinin ardından Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından takibe alındığı ve Pazar günkü operasyonda yakalandığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 17:56:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?