6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Ucuz benzine hücum!

YÜZDE 25 İNDİRİMLİ AKARYAKITA YOĞUN İLGİ

Zeytinburnu'nda bir akaryakıt firmasının açılış nedeniyle yüzde 25 indirimli sattığı akaryakıt, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. İndirimli akaryakıttan almak için istasyona gelen araç sürücüleri uzun kuyruklar oluşturdu.

Bir akaryakıt firmasının Zeytinburnu Davutpaşa Caddesi üzerinde açtığı benzin istasyonunda açılış günü nedeniyle yaptığı yüzde 25'lik indirim vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Araç sürücüleri, indirimli akaryakıttan alabilmek için istasyonda uzun kuyruklar oluşturdu. İndirimden haberi olmayan vatandaşlar ise istasyondaki yoğunluğu görünce, "Benzini bedava mı yaptılar?" diye sordu. Şirket yetkilisi Hakan Saatçi, açılış nedeniyle ilk gün olan yüzde 25'lik indirimin ardından her gün yüzde 7 indirimle

akaryakıt satacaklarını söyledi. Yeni açtıkları istasyonlarda indirim uyguladıklarını anlatan Saatçi, benzine yönelik zam tartışmalarının yaşandığı bir dönemde indirim yapmalarının nedeninin firmanın ismini duyurmak olduğunu söyledi. Saatçi, talebin çok iyi olduğunu belirterek, "İndirim gece yarısına kadar devam edecek. Yaklaşık 4 bin araca indirimli akaryakıt vermeyi hedefliyoruz. Bu 100 bin litreyi buluyor. Normal zamanlarda da yüzde 7 indirimler devam edecek" dedi. Benzine yönelik zam tartışmaları

yaşanmadan önce de bu indirimi uyguladıklarını belirten şirket yetkilisi, "Çünkü ortada yüzde 14'lük bir pasta var. Bu pastanın yarısı dağıtıcı firmaya, yarısı bayiye kalıyor. Biz burada bayilik bulamadığımız için aradaki yüzde 7'yi tüketiciye veriyoruz. Karımızdan feragat ediyoruz" şeklinde konuştu."Benzin fiyatlarının düşeceğine inanıyor musunuz?" sorusuna ise Saatçi, "Düşeceğine inanıyoruz. Müşteriler çok memnun" yanıtını verdi.

Öte yandan, indirimli akaryakıt almak için istasyona gelen vatandaşlar ise duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hasan Gül isimli bir vatandaş, "Depoyu fulledim, deneyeceğiz. İlk defa alıyorum. Bugüne özel yüzde 25 indirim var. Türk vatandaşı boş mezar bulsa yatar" derken, Engin Demir de, "Ucuz benzin buldum. Depoyu fulledim. Fiyatlar çok iyi. Hep böyle gitmesini isteriz. Zaten epey bir zam gelmişti. Bu açılış çok iyi oldu" diye konuştu.

İstasyondaki yoğunluğu görünce, "Bu ne ya benzini bedava mı yaptılar?" diyen emekli bir vatandaş da, "Acaba nasıl böyle bir indirim yapıyorlar? Daha önceden neden yapmadılar. Ben emekliyim. İndirimli ama param yok depoyu fulleyemem" dedi.

YÜZDE 25 İNDİRİMLİ AKARYAKITA YOĞUN İLGİ
YÜZDE 25 İNDİRİMLİ AKARYAKITA YOĞUN İLGİ
YÜZDE 25 İNDİRİMLİ AKARYAKITA YOĞUN İLGİ
YÜZDE 25 İNDİRİMLİ AKARYAKITA YOĞUN İLGİ
YÜZDE 25 İNDİRİMLİ AKARYAKITA YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 14:15:03
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 18:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?