3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Ümraniye'de Satranç Turnuvası

Bu yıl 15. kez düzenlenen Tantavi Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yapılan Ödüllü Satranç Turnuvası nefes kesen mücadelelere sahne oluyor. 3 ayrı grupta rekabet eden yarışmacılar ödüller için bütün hünerlerini sergiliyor. 

Ümraniye Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Tantavi Festivali, 15. kez Ümraniyelilerle buluştu. Sinema, tiyatro, konser ve daha birçok kültür ve sanatsal etkinliğin yer aldığı festival gündeminde, bu yıl 2. si düzenlenen Ödüllü Açık Hava Satranç Turnuvası, satranç tutkunlarını Tantavi Parkı'nda bir araya getirdi. Tantavi Parkı'nda kurulan büyük bahçe satranç tahtalarında yapılan turnuvada 3 ayrı grupta yarışmalar düzenleniyor. Eleme usulü ile yapılan ve çok çekişmeli geçen yarışmalar sonucunda, dereceye girenlere turnuva sonunda para ödülleri verilecek. 

Tantavi Festivali'nin artık Türkiye çapında bir kültür sanat festivaline dönüştüğünün altını çizen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Satranç Turnuvası'na gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi. Ümraniyelilerin hem festival hem de festival kapsamında düzenledikleri Satranç Turnuvası'na büyük ilgi gösterdiklerini ifade eden Can, 'Ümraniye artık bir kültür sanat vadisi olarak anılıyor. Amacımız ilçemizi bu alanda bir marka haline getirmektir' dedi. 

Turnuvada dereceye girenlere ödülleri, 26 Temmuz Cumartesi günü festivalin kapanışında düzenlenecek törenle verilecek. Dereceye girecek olanlar çeşitli para ödülleri verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 13:59:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?