30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ural güven tazeledi

İSMMMD 3. OLAĞAN GENEL KURULU

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, muhasebecilikteki sorunları çözmek için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.

İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (İSMMMD) 3. Olağan Genel Kurulu; Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, SGK İstanbul İl Müdürü Mustafa Kuruca, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, bürokrat, belediye başkanı, işadamı, Türkiye'deki Meslekte Birlik Platformu ve teşekküllerinin katılımıyla İstanbul Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Abdülaziz Ural'ın üçüncü kez başkan seçildiği genel kurulda yeni yönetim kademeleri belirlendi.

Mecidiyeköy Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda "Her şey daha güzel olacak", "Yeni kadro yeni heyecan, hedefimiz önce insan" ve "Meslekte Birlik saygınlıkta liderlik" pankartları dikkat çekti. Açılış konuşmasını yapan İSMMMD Yönetim Kurulu Başkanı Ural, Meslekte Birlik'in insana hizmeti esas aldığını belirterek 20 yıldır aynı kararlılık ve aynı heyecanla yola devam ettiklerini belirtti. Meslekte Birlik Platformu'nun temellerinin atıldığını ve yeni katılımlarla hizmetin sürekli büyüdüğünü kaydetti.

Ülkede toplumsal birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu, iktisadi istikrar ve büyümenin de buradan geçtiğine işaret eden Ural, Türkiye'nin artık sözü geçer bir ekonomiye kavuştuğunu ifade etti.

 "ODALAR İŞBİRLİĞİNE AÇIK OLMALI"

Muhasebecilik mesleğinin devasa sorunlarına bir de odaların işbirliğine sırtlarını dönmeleri eklendiğini hatırlatan Ural şöyle konuştu:

"Odalarımızın meslek yasasında yapılan ve SM'lere SMMM imkanı tanıyan değişiklikte en küçük bir katkıları olmamıştır. Oysa bugün, hiçbir katkılarının olmadığı bu değişikliğin meyvesini devşirme peşindedirler. Son yapılan YMM sınavlarının iptali ise tam bir skandal ve beceriksizlik örneğidir."

Ural konuşmasının sonunda, meslek mensuplarının, meslekleri ile ilgili alacaklarını daha kolay tahsil edebilmesi için tahsilatların kredi kartları ile veya odalara (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği -TÜRMOB- organları) ya da bankalara yatırılma zorunluluğu ile tahsil edilmesinin yararlı bir düzenleme olacağını belirtti. Bildirimlere uygulanan cezaların da meslek mensubunu tedirgin ettiğini kaydeden Ural, serbest meslek gelirlerine uygulanan yüzde 18'lik

KDV oranının da yüzde 8'e indirilmesi gerektiğini ifade etti.

Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci de, devlet gelirlerinin odak noktasındaki muhasebe mesleğinin en iyi şekilde çalışması ve gelişmesi gerektiğini belirtti. Mesleğin baştan savma olmaktan kurtarılıp uluslararası standartları yakalayan bir yapıya kavuşturulmasının önemini dile getiren Mehmet Kilci, devlet ile mükellef arasındaki iletişimi sağlayan ve bu en önemli fonksiyonu ifade eden muhasebe mesleği ile ilgili bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti.

Kilci, çalışmada tüm oda ve meslek kuruluşlarının görüşlerinin ve önerilerinin alınarak değerlendirildiğini, İSMMMD'den de böyle bir çalışma beklediklerini dile getirdi. Kilci, işletmelerde ve buna bağlı olarak ekonomilerde doğru karar alabilmek için muhasebeciliğin vazgeçilemez bir unsur olduğunu ifade etti.

 

"MUHASEBECİLER UZMANLAŞMALI"

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İstanbul İl Müdürü Mustafa Kuruca ise muhasebeciliğin günümüzdeki gelişiminden bahsetti. Kuruca, muhasebecilik mesleğinde bundan sonra yapılacak en önemli işin konu, dal ve birim olarak uzmanlaşmak olduğunu kaydetti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu da sivil toplum örgütlerinin demokrasiye verdiği katkının öneminden bahsetti. Babuşçu meslek kuruluşlarının siyasetten uzak, meslek sorunlarını çözücü bir anlayışta hareket etmesi gerektiğini, partilerinin de bu konuya hassas olduğunu sözlerine ekledi.

İSMMMD 3. OLAĞAN GENEL KURULU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 11:42:00
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 14:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?