4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Uyuşturucu kaçakçıları sınır tanımıyor

Uluslararası uyuşturucu kaçakçısı kadın kurye Mariam D., rahminde prezervatif içinde zula edilen uyuşturucuları Türkiye'ye sokmak isterken Atatürk Havalimanı'nda yakalandı.

Gine uyruklu olduğu bildirilen kuryenin midesinde ise 40 kapsül halinde 400 gram kokain ele geçirildi.

Öte yandan, narkotik polisinin son 20 gün içerisinde gerçekleştirdiği operasyonların görüntüleri, basına dağıtıldı.

Gine'den Atatürk Havalimanı'na gelen kadın kurye, şüpheli hareketleri nedeniyle polis tarafından takibe alındı. Üst aramasında temiz çıkan kadın kuryeyi detaylı aramaya alan polis de gördüğü manzara karşısında dehşete kapıldı.

Sınır tanımayan uyuşturucu tacirlerinin son maşalarından biri olan Mariam D.'nin çekilen röntgen filminde midesinde ve rahminde yüklü miktarda uyuşturucu olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine uyuşturucular hastanede kullanılan özel teknikler ve cerrahi operasyonlar sonucu çıkarıldı.

Mariam D.'nin midesinden çıkarılan 40 kapsülden 400 gram kokain maddesi çıktı. Rahminde yer alan uyuşturucuların alınması ise yapılan küçük çaplı cerrahi bir müdahale ile gerçekleştirildi.

Prezervatif içerisinde muhafaza edilerek vajinadan dış müdahaleyle rahim içine zula edildiği tespit edilen uyuşturucu yapılan ameliyatın ardından rahimden alınabildi. Mariam D.'nin rahminde ele geçirilen 250 gram kokain ile birlikte üzerinde toplam 650 gram uyuşturucu madde ele geçirilmiş oldu.

Kadın kurye Mariam D. polise verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Kaçırıldığını iddia eden kadın kuryenin, uyuşturucuların kendisine zorla verildiğini ve ölümle tehdit edildiğini söylediği belirtildi.

Öte yandan, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son 20 gün içerisinde özellikle havalimanı üzerinden uyuşturucu madde kaçakçılığı ve sokak satıcılarına yönelik 22 ilçe ve Atatürk Havalimanı ile Zonguldak'ta 139 ayrı operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Düzenlenen operasyonlardan bir kısmı polis kamerası tarafından da kaydedildi.

Buna göre, yurt dışına gönderilmek üzere olan 212 kilogram eroin, 5 kilogram Afyon sakızı ile 33 gram Amfetamin maddesinin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, ele geçirilen bu maddelerle ilgili 10 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda da, 219 kilogram esrar, 6 kilo 88 gram kokain, 11 kik hint kenevir bitkisi, 146 adet tablet sentetik hapın ele geçirildiği ifade edilerek, söz konusu operasyonlarda ise, 228 kişinin yakalandığı belirtildi.

Operasyonlarda 5 adet silahın da ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, ayrıca 6 Eylül tarihinden itibaren daha önceki operasyonlardan firari konumda bulunan 40 kişinin de yakalanarak adliyeye sevk edildiği bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 16:29:17
Güncelleme :27 Eylül 2008 Cumartesi 18:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?