1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Uyuşturucu operasyonu: 51 kg eroin yakalandı

Bursa, İstanbul, Hakkari ve Antalya'da eşzamanlı düzenlenen, “Anakonda” adlı operasyonda, Afganistan ve İran'dan getirdikleri 51 kilogram eroini İspanya'ya sevk etmeye hazırlandıkları belirlenen, DTP'li bir belediye meclis üyesinin de aralarında bulunduğu 9 kişi yakalandı.

Operasyonda, üzerinde 19 bin 500 avro ele geçirilen ve örgütün elebaşı olduğu belirtilen bir zanlının ise “Yeşil Kart”lı olduğu bildirildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Muhittin Ö'nün liderliğindeki bir şebekenin Afganistan ve İran'dan temin ettikleri eroini Balkan ülkeleri üzerinden İspanya ve Fransa'ya götürdükleri ihbarı üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, yaklaşık 8 ay süren takip sonucu Bursa'nın İnegöl ilçesi ile İstanbul, Hakkari ve Antalya'da, “Anakonda” adı altında eşzamanlı operasyon düzenledi.

Örgütün elebaşı Muhittin Ö'nün, arkadaşı Mehmet E'nin İstanbul Kumburgaz'daki villasında olduğunu tespit eden güvenlik güçleri, söz konusu eve düzenlenen baskında, İspanya'ya sevkıyat edilmek üzere olan 51 kilogram eroin ele geçirdi. Ekipler, Muhittin Ö, Mehmet E. ve Şükrü E'yi gözaltına aldı.

Operasyonda, örgüt üyesi oldukları öne sürülen mobilya imalatçıları Necdet U. ve Bayram K. Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Feysel Y, Mehmet Ç. ve Medeni Y. Hakkari'de, Makedonya uyruklu Elmi B. de tatil yaptığı Antalya'nın Alanya ilçesinde yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen zanlılardan, Kumburgaz'daki villada yakalanan ve üzerinde 19 bin 500 avro bulunan elebaşı Muhittin Ö'nün, “Yeşil kart”lı olduğu anlaşıldı. Zanlılardan Şükrü E'nin ise Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde DTP'den belediye meclis üyesi olduğu tespit edildi.

Hakkari'de yakanan Feysel Y'nin ev ve iş yerinde yapılan aramada, kendisi adına kayıtlı 24 cep telefonu ile 35 hat ele geçirildiği kaydedildi.

Zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken, olayla ilgili 3'ü yabancı uyruklu 6 kişinin daha arandığı bildirildi.
A.A
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2007 Çarşamba 12:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?