30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Uyuşturucu tacirlerine darbe

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Kıraç, Esenyurt ve Ümraniye'de düzenledikleri 3 farklı operasyonda yaklaşık 15 kilogram eroin ele geçirildi.

Jandarma ekipleri uyuşturucu maddeleri dikkat çekmemek için bir valize koyup özel halk otobüsüyle satmaya giden şahısları düzenlenen baskınla yakaladı.
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri gelen ihbarlar üzerine Büyükçekmece ve Ümraniye ilçelerinde organize bir şekilde narkotik ve psikotrop madde (kokain, esrar ve sentetik hap) ticareti yapıldığını belirledi.

Yapılan takip ve araştırmalar sonucunda, Büyükçekmece Kıraç beldesinde R.K. ve V.S. isimli şahısların uyuşturucu madde (esrar) ticareti yaptıkları tespit edildi. Takibini sürdüren jandarma ekipleri, uyuşturucu maddeleri dikkat çekmemek için bir valize koyup özel halk otobüsüyle satmaya giden şahısları Kıraç beldesinde operasyon düzenleyerek yakaladı.

Operasyonda valiz içinde 6.720 gram esrar ele geçirildi. İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen R.K. ve V.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Başka bir operasyonda ise Esenyurt'ta O.K.isimli şahsın eroin ticareti yaptığı duyumunu alan jandarma ekipleri şahsı takibe aldı.

Yapılan takip ve araştırmalar sonunda O.K. isimli şahsın adresini tespit eden jandarma ekipleri belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda O. K. ve A. E. isimli şahıslar ile birlikte 15 gram satışa hazır halde eroin yakalandı.
İfadeleri alınan O.K. ve A.E. adliyeye sevk edildi.

Bir diğer operasyonda ise Ümraniye'de E.D. ve S.O. isimli şahısların uyuşturucu madde ticareti yaptıklarını belirleyen jandarma ekipleri şahısları takibe aldı. E.D.,S.O., A.O., F.A., ve U.K., isimli şahısların Ümraniye Dudullu bölgesinde bulunan evlerine yapılan baskınlarda şahıslarla birlikte 8.010 gram toz esrar ve bir adet hassas terazi yakalandı.

İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 18:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?