3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Vestel City'nin yemekleri Sofra'dan

Compass-Sofra Grubu, Zorlu Holding'in Manisa'da bulunan dev teknoloji üssü "Vestel City"nin yıllık 12 milyon dolarlık toplu yemek hizmetlerini 10 yıllığına alarak, Türkiye'de sektörünün en büyük anlaşmalarından birine imza attı.

Compass-Sofra Grubu, toplu yemek sektöründeki markası Eurest ile Temmuz 2008 tarihinden itibaren 10 yıl için geçerli olacak anlaşmayla, günlük olarak Vestel City'nin 20 bin çalışanına toplu yemek hizmeti sunacak.

Compass-Sofra Grubu Genel Müdürü Yaşar Büyükçetin, iki lider şirketin yaptığı anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada; "2007 yılı cirosunu 300 milyon dolara ulaştırarak hedeflerini aşan ve Türkiye toplu yemek sektörünün lider kuruluşu olan grubumuz adına, 2008 yılı için belirlediğimiz yüzde 30'luk büyüme hedefini gerçekleştirme yolunda, Vestel Şirketler Grubu ile yıllık 12 milyon dolar ciroluk dev bir anlaşmaya imza atmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Büyükçetin, 2008 yılı içinde 30 milyon dolarlık yatırım ile büyümeyi hedeflediklerini belirtirken, bu yatırımın, mevcut işlerinde yüksek standartlı hizmeti devam ettirmeye yönelik modernizasyon ve sarf malzemesi yatırımlarını kapsadığı gibi, gelişmeyi hedefledikleri sektörlerde yüksek teknoloji içeren know-how transferini ve bununla ilgili yatırımları da içerdiğini açıkladı.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Özer Ekmekçiler ise; Vestel City tesislerinde Compass-Sofra Grubu ile çalışacakları için memnuniyetini dile getirirken, "Gelişen sanayinin talepleri ve çalışan sağlığına önem vermemiz nedeni ile, Compass-Sofra Grubu'nun kaliteli, sağlıklı, gıda hijyenlerine uygun güvenilir hizmet anlayışı tercih kriterimiz oldu" açıklamasını yaptı.

Compass-Sofra Grubu halen Türkiye genelinde her gün 300 bin kişiye 40 ilde yerinden yönetimle toplu yemek hizmeti sunarak, bir yılda ürettiği yemek miktarını Türkiye nüfusuna eşitliyor.
Bu yıl Türkiye'de ilk defa dünyaca ünlü araştırma şirketi Dun&Bradstreet'in Türkiye şubesi Finar ile Fortune Dergisi tarafından gerçekleştirilen "Fortune 500 Türkiye" araştırma verilerine göre; Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında toplu yemek hizmeti sektöründen tek temsilci olarak 290. sıraya "Sofra Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş." olarak yerleşen grup, aynı araştırma kapsamında sektörel sıralamaya göre de catering (toplu yemek hizmeti) alanında 1 numara olarak listelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2008 Pazar 18:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?