3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Zamma sobalı protesto

Taksim'de, son zamları protesto etmek isteyen İstanbul Ahali adlı bir grubun üyeleri yanlarında getirdikleri sobayı kurduktan sonra ellerindeki doğalgaz faturalarını içine atıp yaktı.

İstanbul Ahali adlı bir grup üyesi yaklaşık 20 kişi son yapılan zamları protesto etmek için Taksim tramvay durağında toplandı. Yanlarında getirdikleri battaniyelere sarılan grup üyeleri adına açıklama yapan Özgür Tekir, "Çekin elinizi cebimizden. Kriz tellallığı yapıp ekonomimizin dengeleri ile oynamayın. Gözlerimiz televizyon ekranlarına kilitlenmiş, "kriz Türkiye'ye uğrar mı" hikayelerini dinlerken kafamıza bastırılan postalları görmeyelim istiyoruz. Evimizi ısıtamıyoruz, sokakları ısıtıyoruz. Bu kış çok sıcak olacak" dedi.

Tekin, doğalgaz, elektrik ve gıda fiyatlarına son bir yıl içinde yapılan zamların yüksek, memur maaşlarına yapılan zammın ise çok düşük olduğunu belirterek, duruma tepki gösterdi.

Basın açıklaması sırasında çevreden geçen vatandaşlarda gruba destek verdi. Grup üyeleri daha sonra zamları protesto etmek için yanlarında getirdikleri sobayı kurduktan sonra doğalgaz faturalarını içine atıp yaktı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 13:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?