30
Nisan
2024
Salı
EĞİTİM

600 gence iş kapısı olacak

Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, İşkur, eğitim kurumları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının ortaklığında hazırlanan proje kapsamında, 15-29 yaş arası 624 işsiz genç, soğutma ve klima servis elemanı ile boru kaynak elemanı olarak eğitilecek ve istihdamı sağlanacak.

AB'nin yaklaşık 400 bin Euro'ya yakın finans desteği sağladığı projede eğitimler 12 ay sürecek. Kurslara İşkur'a kayıtlı işsiz gençler katılabilecek.

Proje sonunda eğitim alan kursiyerlere yüzde 90 oranında istihdam sağlanacağını dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, özellikle ilkokul mezunu işsizlerin kurslara katılmasını sağlayacaklarını söyledi.

İstihdam projesinin uygulanabilirliğinin önemli olduğuna dikkat çeken Çağırıcı, proje hakkında şu bilgileri verdi: "Birçok sivil toplum kuruluşu da bu projeye destek veriyor. Ama başta Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, projenin AB'ye sunulmasında önemli rol oynadı. AB de projemize inandı ve önemli bir finans desteği sağladı.

Kurslarımız akşamları olacak. Kursiyerlerimize haftalık 40 YTL de harçlık verilecek. Ayrıca proje süresi boyunca bütün kursiyerler sigortalı yapılacak. Sigortası da tam ödenecek. Kurslar bittiğinde sertifikalar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olacak ve projeye destek veren sivil toplum kuruluşları sayesinde de yüzde 90 oranında iş imkanı sağlanacak."

Bu tür projelerdeki hedeflerin özellikle gençler ve kadınlar olduğunu belirten Türkiye İş Kurumu (İşkur) Genel Müdürü Namık Ata, dünyada baş gösteren ekonomik kriz ortamında, bu şekilde insan kaynaklarına yönelik istihdam projelerinin öneminin arttığını vurguladı. Ata, "Ülkemizin bu tip iş gücüne inanılmaz bir şekilde ihtiyacı var." diye konuştu.

Projenin eğitim aşamasını üstlenen Bağcılar Anadolu Teknik, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi yetkilileri de amaçlarının ülkenin yaşadığı işsizlik sorununun çözümüne destek olmak olduğunu açıkladı.

Teknik lisenin proje koordinatörü Yusuf Uğur, eğitimlerin en ciddi şekilde tecrübeli eğitimciler tarafından verileceğini ve kurs sonunda da kursiyerlerin altın bilezik sahibi kişiler olarak istihdam edileceğini söyledi. Soğutma ve Klima Servis Elemanı ile Boru Kaynakçılığı Meslek Kursları Projesi'ne toplamda 388 bin 212 Euro bütçe ayrıldı. Proje için harcanacak olan bu paranın 349 bin 298 Euro'su AB tarafından karşılanırken 38 bin 820 Euro'luk kısmını da Bağcılar Belediyesi üstlendi.

Zaman
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 18:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?