3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

"Sessiz Ayakkabı"yürüyüşü yapıldı

Umut Vakfı tarafından Bireysel Silahsızlanma Günü dolayısıyla düzenlenen 'Sessiz Ayakkabı' yürüyüşü Taksim'de gerçekleştirildi.
 
Taksim Tramvay durağında gerçekleştirilen etkinliğe Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Umut Vakfı Kurucusu Nazire Dedeman, sanatçı Yılmaz Morgül ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşma yapan Nazire Dedeman, bireysel silahlanma sonucu ölen veya sakat kalanların sesi olmaya çalıştıklarını belirterek, "Silahlar sonucu mağdur olanların acı ve kırgınlıklarını toplumun sessiz kesimlerine ulaştırıyoruz. Sessiz ayakkabılar her yıl olduğu gibi bu yıl da şiddetin yol açtığı acıların üzerinde yürüyor" dedi.
 
Başkan Demircan da, bireysel silahlanmanın neden olduğu olaylara dikkat çekerek, "Bireysel silahlanmanın bir sorun geldiğinin farkına varmamız lazım. Çağdaş ülkelerde olduğu gibi, şiddetin anlaşılmazlıkların çözümü olduğu düşüncesinden hep birlikte vazgeçmeliyiz" diye konuştu.
 
Mustafa Sarıgül ise, "TBMM'ye önerge verilmeli. Kanun teklifi hazırlanması lazım. Silah ruhsatlarının kontrol altına alınması şart. Türk insanı sinirlidir, çabuk kızar. Silahlar gitmeli, barış gelmeli. Bireysel silahsızlanmaya 'evet' ama devletlerin de silahları bırakması lazım.
Devletlerin silah sektörüne yapacağı yatırımı; sağlık, eğitim ve dünya insanlığına yapması lazım" açıklamasında bulundu.
 
Açıklamaların ardından, bireysel silahlanma nedeniyle ölen ya da sakat kalanları temsil eden ayakkabılar, kırmızı halı üzerine dizildi.
Etkinliğe katılanlar, ayakkabıların üzerine karanfil attı.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 14:41:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?