3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Başbakan'dan üçüncü havaalanı müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki mevcut havaalanlarının ihtiyacı karşılamaya yetmediğini belirterek yeni bir havalimanının müjdesini verdi.

Gaziosmanpaşa Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde düzenlenen AK Parti Gaziosmanpaşa 2. Olağan İlçe Kongresi'ne katılan Başbakan Erdoğan, İstanbul'a üçüncü havalimanı yapılacağını müjdeledi. Eskiden orta ve alt kesimin havayoluyla uçmasının mümkün olmadığını anlatan Başbakan Erdoğan, "Ama şu anda havayolları yüzde yüz doluluk oranıyla her tarafa gidiyor. Gerek devlet olsun gerekse özel sektör, adeta vatandaşlarımızın hepsinin uçabileceği bir imkan haline geldi. Arz-talep çoğalınca artık havaalanlarımız yetmemeye başladı. Belkide İstanbul'da üçüncü bir havaalanının temellerini atacağız inşaallah" diye konuştu.

SABİHA GÖKÇEN KÂRDA
İşadamlarından kendilerine 'Artık havaalanına inmek zorlaştı. Geliyoruz havaalanının üzerinde durmadan dolaşıyoruz' şeklinde şikayetler geldiğini de ifade eden Erdoğan "Bu neden kaynaklanıyor? Çünkü artık havaalanı ihtiyaca cevap vermiyor. Üç dört ay önceden iniş için müracatlar oluyor. Sabiha Gökçen Havalimanı zarar ediyordu. Ama şimdi kâr etmeye başladı. Hedefimiz atıl kapasiteleri aktif kapasite haline getirebilmektir" diye konuştu.

ŞEFKATEVİ AÇILIŞINA KATILDI
Erdoğan daha sonra Esenler Belediyesi tarafından inşa ettirilen Şefkatevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni hizmete açtı. Türkiye'de nüfusun yüzde 12'sini özürlülerin oluşturduğunu, bu nedenle devlet olarak bu insanlara daha etkin hizmet götürülmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, hükümetin bu konuya büyük hassasiyet gösterdiğini söyledi. Kurdeleyi, hayırlı olması temennisiyle kesen Erdoğan, Esenler Belediyesi Şefkatevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yapımında emeği geçen Garanti Koza İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü İlkel ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kurtuluş'a birer plaket verdi. Şefkatevinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden hizmetler hakkında bilgi alan Başbakan, burada eğitilen özürlü çocuklara oyuncak dağıttı. Çocuklarla tek tek ilgilenen Erdoğan, onlarla çeşitli konularda sohbet etti 

Sabah
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 11:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?