2
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Mavi Akbil denizde de geçerli

Mavi Akbil ile denizde ücretsiz seyahat imkanı 1 şubattan itibaren geçerli.
Kara ve raylı toplu taşıma araçlarını kullanan Mavi Akbil sahipleri, 1 şubat çarşamba gününden itibaren deniz ulaşımından da bedava faydalanabilecek.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'den (İDO) yapılan yazılı açıklamada, tek bilet uygulamasının otobüs, deniz yolu ve raylı sistemde kent içi ulaşım entegrasyonunu sağlayacağı vurgulandı.

Açıklamada, Mavi Akbil sahibi yolcuların 85 YTL karşılığında bir ay boyunca sınırsız seyahat edebileceği belirtildi.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, projenin hayata geçirilmesi ile toplu taşıma araçlarıyla ulaşımı cazip hale getireceklerine, uygulamanın köprü trafiğine alternatif olacağını söyledi.

Paksoy, tek bilet uygulamasıyla aylık 85 YTL karşılığında deniz ulaşımının ücretsiz gerçekleşeceğini, daha önce İETT otobüsleri, metro, tünel ve tramvayı kapsayan Mavi Akbil'in, şehir hatları vapurlarında da geçerli olacağını bildirdi.

Uygulama 1 şubatta başlıyor

Paksoy, ''1 şubat itibariyle başlayacak uygulama ile toplu taşıma araçlarında yüzde 30 oranında ucuzluk sağlanacak. Kara, demir ve deniz yolunda yapılan işbirliği toplu taşımayı özendirecektir'' dedi.

Ahmet Paksoy, İDO'nun daha önce deniz otobüsü yolcularına yönelik gerçekleştirdiği İDOMETRO uygulamasının da devam edeceğini söyledi.

21 ocakta İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde yapılan Ulaşım Zirvesi'nde, İstanbul içinde entegrasyonu sağlanmış toplu ulaşım araçlarında tek bilet uygulamasına geçilmesi kararlaştırılmıştı.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 15:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?