3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Okulların ilk günü trafik rahattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, okulların açıldığı bu sabah İstanbul'da olağanüstü bir trafik sıkışıklığı yaşanmadığı bildirildi.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmalar sonucu, köprüler ve çevre yollarında olağanüstü trafik sıkışıklığı yaşanmadığı ifade edilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş ve Trafik Müdür Yardımcısı Turan Odabaş helikopterle havadan denetleme yaptı. Tespit edilen aksaklıklar kara ekiplerine iletilerek sorunlar giderildi.
 
Vatandaşların toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri ve okul servis araçlarının öğrencileri evlerinden almalarının, trafiğin rahatlamasında önemli etken olduğuna dikkat çeken belediye yetkilileri, "İstanbul genelinde zaman zaman katılım noktalarında kısa süreli sıkışıklık meydana geldi, bu sıkışıklık noktalarına polis ve zabıta ekipleri anında müdahale ederek yolları açtı. TEM Kavacık mevkiinde sabah saat 08.00 sıralarında meydana gelen ölümlü kaza nedeniyle trafik bir süre aksadı. Tem Gaziosmanpaşa kavşağında ise bir grup otoyolda eylem yaparak trafiği aksattı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle yol kısa sürede normal seyrine döndü. Bir grup öğrenci ve veliler deprem güçlendirmesi yapılan okullarının açılmayışını protesto ettikleri öğrenildi. Öğrencilerin geçici olarak Küçükköy İmam Hatip Lisesi'nde öğrenimlerine devam edecekleri belirtildi. İnşaat güçlendirmesi yapılan Melahat Öztoprak İlkokul Okul öğrencilerini Küçükköy İmam Hatip Lisesi'ne götürmek için İETT 3 adet otobüs tahsis etti. Ancak veliler otobüsleri kullanmayı kabul etmediler. İETT'nin koyduğu 800 ek sefer tam kapasiteyle vatandaşların ulaşımını sağladı. Otobüs doluluk oranları ise yüzde yüz olduğu, seferlerde aksama meydana gelmediği belirlendi" açıklamasında bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 16:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?