2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

İstanbul'da tarihi eser operasyonu

İstanbul'da, Osmanlı dönemine ait tarihi değeri çok yüksek el yazması Kuran-ı Kerim ele geçirildi.

Olayla ile ilgili 3 kişi gözaltına alınırken, operasyonda ele geçirilen ve ceylan derisi üzerine yazılı Kuran'ı Kerim'deki yazı ve desenlerde altın mürekkep kullanıldığı, mavi desenlerin ise şu anki teknolojiyle bile yapılamayacağı kaydedildi.

Operasyon Mali Şube Müdürlüğü tarafından Gaziosmanpaşa Sultançiftliği'nde gerçekleştirildi. Mali polis ellerinde bulunan tarihi el yazması Kuran-ı Kerim'i pazarlamak üzere müşteri aradıklarını tespit ettiği 2 kişiyi izlemeye aldı. Ardından alıcı kılığına giren polis tarihi eser kaçakçıları ile buluşma ayarladı.

Sağlanan buluşmada istenen 150 bin doların teslimatı esnasında operasyon düzleyen polis, tarihi eser kaçakçılarından Nurettin Gökçe, Levent K. ile Ömer G.'yi gözaltına aldı. Şahıslar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından, "2863 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçundan tutuklandı.

Operasyonda ele geçirilen Kuran-ı Kerim ise tarihi değerinin belirlenmesi için inceleme altına alındı. Kuran'ı Kerim'deki yazı ve desenlerde altın mürekkep kullanıldığı, mavi desenlerin ise şu anki teknolojiyle bile yapılamayacağı kaydedildi. Ceylan derisi üzerine yazılı Kuran'ı Kerim'in dış kabının da üzerinde altın kabartmalar ve desenlerin yer aldığı belirtildi.
Kuran'ı Kerim'le birlikte 3 adet de tarihi eser ele geçirildiği bildirildi

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2006 Çarşamba 21:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?