2
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Terör kurbanının ailesi yasta

Bayrampaşa'da dün öğle saatlerinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden internet kafenin sahibi Zafer Işık'ın, para biriktirdikten sonra yabancı dil öğrenmek için İngiltere'ye gitme planları yaptığı ortaya çıktı.

Bayrampaşa'daki bombalı saldırıda yaralanan 17 kişi arasında bulunan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Zafer Işık (22), tedavi altına alındığı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün akşam saatlerinde hayatını kaybetmişti. Işık'ın ölüm haberi ailesini üzüntüye boğdu. Daha önce çalıştığı ilaç firmasında yaşanan kriz nedeniyle işten ayrıldığı ve daha sonra "İkssir" isimli internet kafeye ortak olduğu öğrenilen Zafer Işık'ın, yabancı dil öğrenmek için İngiltere'ye gitme planları yaptığı ortaya çıktı.

Baba Yakup Işık acısının büyük olduğunu belirterek, "Orası polisin çok sık gelip gittiği bir yerdi. Aklımıza kesinlikle böyle bir şey olacağı gelmezdi. Polislerin bu kadar sıklıkla gittiği bir yerde böyle bir olayın yaşanmasına inanamıyoruz. 100 metre ileride karakol vardı, Çevik Kuvvet de yine aynı yerdeydi" dedi.

Kardeşi Taner Işık da, büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

Öte yandan, bombanın patladığı internet kafede tadilat çalışmaları başlatıldı. Harabeye dönen internet kafenin ve şiddetli patlama nedeniyle zarar gören çevredeki binaların camları da değiştiriliyor.

Görgü tanıkları, "Birden büyük bir patlama doyduk. Uçak düştü zannettik. Yaralılar koşturmaya başladı. Bazı yaralılar dükkanımıza gelerek bizden yardım istedi. Ambulans geç geldi. Burası iyi korunan bir yer. Polis memurları çok sık gelirdi" diye konuştu. Bir esnaf ise, "Zaferi çok iyi tanıyorduk, çok iyi bir çocuktu" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 19:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?