7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Kentim İstanbul 1 Yaşında

Kentim İstanbul yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre geçen bir yıl süre zarfında, 200 lise semineri, 500 kahvehane semineri, İlkokul öğrencilerine 150 İstanbul gezisi, 21 üniversitede “İstanbul Günleri”, İBB personellerine 100 derslik eğitim, 27 deprem semineri, 27 kent konferansı, 10 taksi ve minibüs semineri düzenlendi.
 
Sayısı 1000’i aşan bu etkinliklerin yanı sıra, 10 Kasım’da Atatürk’ü anma programı kapsamında Dolmabahçe Kültür Merkezi’nde bir resepsiyon düzenlendi ve davetlilere Atatürk resimlerinden oluşan bir kitap dağıtıldı. Ayrıca öğretmenler arası İstanbul konulu deneme yarışması yapıldı ve sonuçları Florya Belediye Tesisleri’nde düzenlenen yemekle açıklandı. Dereceye giren öğretmenlerin deneme yazıları bir kitap halinde basıldı ve okullara dağıtıldı.
 
5 Mart 2003 günü Four Seasons’da düzenlenen “Medya ve Kültür Çevreleriyle Buluşma Yemeği” ile başlayan Kentim İstanbul projesi, kent halkına sunulacak hizmetlerin verimli olarak yerine getirilmesi, bu hizmetlerin sunulacağı insan unsurunun performansının iyileştirilmesi, hizmetlerden umulan yararın azami düzeye çıkartılması ve bu yararların kalıcı olması amacıyla; şehir halkında ortak bir bilinç oluşturmak, kentli davranış biçimlerini aşılamak, halkın belediyenin işlerini kendi işi gibi görmesini ve sahiplenmesini sağlamak amacına yönelik bir “kent kültürü geliştirme” projesi.
 
“Kent kültürü geliştirme projesi” Kentim İstanbul’da bu etkinliklerin yanı sıra çeşitli sosyal grupların bir araya getirilerek ortak bir bilincin sağlanılma amacı taşındığı ve Başkan Gürtuna’nın bizzat katıldığı yemekli toplantılar yapıldı. Bu etkinlikler sırasıyla yerel medya yöneticileri buluşması, eski İstanbullular buluşması, eski esnaflar buluşması, sivil toplum kuruluşları buluşması ve amatör ve profesyonel spor kulüpleri yöneticilerin katıldığı Spor Camiası Buluşması.
 
Kent Kimliği ve Çok Kültürlülük konulu I. İstanbul Kongresi ise Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ile çok sayıda akademisyen, gazeteci ve davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2004 Salı 19:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?