2
Mayıs
2024
Perşembe
SPOR

Hakan Şükür'ün basın toplantısı

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Hakan Şükür, Bordeaux maçında hastalığı nedeniyle kadroda yer almadığını belirterek, bunun fazla speküle edilmemesi gerektiğini kaydetti.
 
Tecrübeli futbolcu Hakan Şükür, Florya Metin Oktay Tesisleri'de bir basın toplantısı düzenledi. Hastalığı nedeniyle Bordeaux maçında kadroda yer almadığını ifade eden Hakan Şükür, "Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçımızda forma giymeyi uzun zamandır bekliyordum, ancak hastalığım nedeniyle oynayamadım. Bu konu ile ilgili yapılan spekülasyonlarda basının suçu yok. Belki de maçı izlemeye de gitmemem gerekiyordu. Maçtan sonra da bir açıklama yapmadım. Varsayımlara dayanılarak bu tür haberler yapıldı. Ben oynasam da oynamasam da bunun speküle edilmemesi gerekiyor. Hasta olduğum için kadroda yer almadım. Hocamın değerlendirmesine saygı duyulması gerekiyor" dedi.
 
Teknik Direktör Eric Gerets'in kendisinden oynaması yönünde bir talepte bulunmadığını belirten Hakan Şükür, "Geçmiş dönemde çok fedakarlık yaptım. Bana 'Kadroda ol' dense 'Hayır' demezdim. Ama ben her zaman bu tip kararlara saygılıyım. Daha hazır bir arkadaşımın oynaması daha mantıklıydı. Oynamak istediğimi söylemem de oynayacak arkadaşlarıma saygısızlık olurdu. Şu an iyiyim, inşallah hafta sonuna kadar daha dinç olacağım" ifadelerini kullandı.
 
Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux karşısında aldıkları 1 puanın kötü olmadığını belirten Hakan Şükür, "Belki galibiyetle başlasak daha iyi olurdu, ama alınan 1 puan da kötü değil. Grupta bundan sonra oynayacağımız maçlarda galibiyetler alarak hem camiamızı mutlu edeceğiz hem de üzerimizdeki karabulutları dağıtacağız" diye konuştu.
 
Uzun zamandır gol atamadığını, gol atamama stresi yaşamasının doğal olduğunu ifade eden Hakan Şükür, gol atamadığı için bir dönem olumsuz etkilendiğini, ama etkilenmemesi gereken bir dönem yaşadığını kaydetti. Antrenör Erdal Keser ile aralarında sorun yaşandığı şeklindeki haberleri de yalanlayan tecrübeli futbolcu, "Hepimiz Galatasaray için buradayız. Biz çok iyi bir birliktelik yaşıyoruz" dedi.
Hafta sonu Beşiktaş ile oynayacakları derbi maçıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Hakan Şükür, Beşiktaş maçını kazanmak zorunda olduklarını belirterek, "Lige puan kayıplarıyla başladık. Zor bir döneme girdik. Beşiktaş'ın da kayıpları var. Beşiktaş maçını kazanmak zorundayız ve kazanacağımızı ümit ediyorum. İnşallah galip gelip güzel günlere yelken açarız" ifadelerini kullandı. Galatasaray'ın başarılı olabilmesi için bir ruh yakalamaları gerektiğini kaydeden Hakan Şükür, "Sahada sistemler konuşuluyor ama ruhu yansıtmak lazım. Geçen sene ne kadar taktik anlayış olsa da bizi şampiyon yapan bu ruhtu" diye konuştu.
 
Tecrübeli futbolcu, Milli Takım'ı bırakmak istediği yönünde basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını da sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2006 Perşembe 16:42:55
Güncelleme :14 Eylül 2006 Perşembe 16:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?