2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kalp krizi geçirdi

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tolga Ulus, arkadaşlarıyla basketbol oynarken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Spor yaparken hayatını kaybeden Tolga Ulus'un basketbolün yanısıra, çeşitli sporlarla da ilgilendiği öğrenildi.

Boğaziçi Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Yönetim ve Bilişim Sistemleri Bilimleri'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Tolga Ulus (41), akşam saatlerinde basketbol oynamak için Rumeli Hisarüstü'nde bulunan Boğaziçi Üniversitesi Kültür ve Spor Tesisleri'nin spor salonuna geldi. Burada basketbol oynamaya başlayan Ulus, saat 20.00 sıralarında fenalaşarak yere düştü.

Ulus'a ilk müdahaleyi yapan arkadaşları ambulans çağırdı. Ancak Ulus, ambulans olay yerine ulaşamadan hayatını kaybetti. Spor yaparken hayatını kaybeden Ulus'un basketbolün yanısıra kayak, yüzme ve trekking sporlarıyla ilgilendiği ve fırsat buldukça bu sporları yaptığı öğrenildi. Ulus, Boğaziçi Üniversitesi Spor Alanları Denetleme Komisyonu'nda görevliydi ve aralarında hayatını kaybettiği spor salonunun da bulunduğu, kampüsteki açık ve kapalı spor alanlarının denetimini yapıyordu. Olay sırasında yanında bulunan arkadaşları, "Birlikte sık sık basketbol oynuyorduk. Bu akşam da basketbol oynarken top ona geldi. Hepimiz ileri doğru koşuyorduk. Birden düştü. Ambulans çağırdık ancak kurtaramadık" diye konuştu.

Talihsiz öğretim üyesinin yakınları ve arkadaşları sinir krizleri geçirdi. Ceset, polisin ve savcının yaptığı incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2006 Perşembe 14:29:11
Güncelleme :15 Şubat 2006 Çarşamba 18:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?