3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Narkotikten 15 ilçedeki satıcılara baskın

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 15 ilçedeki sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 1'i yabancı uyruklu toplam 40 kişi, yüklü miktarda uyuşturucuyla birlikte yakalandı.

Bu tür suçlarda küçük çocukların kullanıldığını belirlediklerine ve bu nedenle sokak timlerinin sayısını artırdıklarına dikkat çeken İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, aileleri çocuklarına sahip çıkmaları konusunda uyararak, "Çocuklarında en ufak bir anormallik görürlerse lütfen bize haber versinler. Biz sadece adli kovuşturma yapmıyoruz. Çocuklar için her türlü bakımı, tedaviyi de yaptırıyoruz" dedi.

Konuyla ilgili basın açıklamasını, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah yaptı. Narkotik Şube ekiplerinin 30 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında sokak satıcılarına yönelik operasyonlar gerçekleştirdiğini belirten İl Emniyet Müdürü Cerrah, "15 ilçede gerçekleştirilen 15 ayrı operasyonda, 1'i yabancı uyruklu toplam 40 kişi yakalandı. Şahıslarla birlikte toplam 13 kilo 233 gram esrar, 2 kilo 74 gram kokain, 822 gram eroin, 3 bin 484 adet sentetik uyuşturucu hap, 530 gram afyon sakızı, 5 adet tabanca ve 9 adet hassas terazi ele geçirildi. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız operasyonlar bu yılda da devam ediyor. Geçtiğimiz yıllara sokaktaki uyuşturucu operasyonlarında ele geçirilen uyuşturucu miktarı az olduğu için bunları basın bildirisiyle duyuruyorduk. Son günlerde basında çok sık yer alması ve ailelerin 'Çocuğum uyuşturucu kullanıyor mu?' diye korkmaları nedeniyle bu operasyonları artırıyoruz" dedi.

Cerrah, özellikle küçük yaştaki çocukların, uyuşturucu kullanımı ve suça teşvik edildiğini ifade ederek, aileleri evlatlarına sahip çıkmaları konusunda uyardı. Bu nedenle sokak timlerinin sayısının artırıldığını kaydeden Celalettin Cerrah, "İstanbul'un değişik yerlerinde her gün operasyonlar yapıyoruz. Okulların etrafındaki çarşılarda, pazarlarda, parklarda; hatta stadyumlarda bile operasyonlar yapıyoruz. 2000 yılından 2006 yılına kadar 18 yaşından küçük şüphelilerle ilgili yapılan adli işlemlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu da göstermektedir ki, bu tür suçlarda küçük çocuklar kullanılıyor. 2006 yılında sokak timlerini artırmamızın nedeni gençlerimizi bu suçtan uzak tutmaktır. Buradan tüm ailelere sesleniyorum; çocuklarını en iyi tanıyanlar anne ve babalardır. Çocuklarında en ufak bir anormallik görürlerse lütfen bize haber versinler. Biz sadece adli kovuşturma yapmıyoruz. Çocuklar için her türlü bakımı, tedaviyi de yaptırıyoruz" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2006 Cumartesi 12:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?