2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

TIR Jeepe çarptı sonuç 1 ölü 3 yaralı

Basın Ekspres yolunda meydana gelen trafik kazasında, yol ortasında duran jeep'e çarpmamak için frenlere asılarak direksiyonunu kıran şöförün kullandığı TIR, jeep'le çarptı. Kazada jeep'te bulunan 1 kişi hayatını kaybederken, 3'ü çocuk 5 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, 0-3 Otoyolu-Havalimanı Bağlantı Yolu'nda meydana gelen kazada, iddiaya göre, Halkalı'da oturan babasını ziyaret eden 40 yaşındaki tekstilci Ersin Koçak, ailesi ve kız kardeşiyle birlikte Şişli'deki evine dönmek üzere 34 VK 7804 plakalı Hyundai marka jeep'iyle yola çıktı. Koçak'ın aniden yol ortasında durması üzerine arkadan gelen 34 UR 9060 plakalı çöp TIR'ının şoförü Yılmaz Yıldız, yol ortasında duran jeep'e çarpmamak için frene asılarak direksiyon kırdı. Yalpalayan TIR daha sonra jeep'e çarptı. Kazada Saniye Erdoğan feci şekilde hayatını kaybederken, jeep'te bulunan 6 yaşındaki oğlu Uğur Erarslan, 4 yaşındaki Anıl Koçak, Ersin Koçak'ın eşi Necla Koçak (37), 1 yaşındaki Ece Nur Koçak ve Mihriban Koçak (41) hafif şekilde yaralandı. İlk müdahaleleri İstanbul Hospital'da yapılan yaralılar, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Saniye Erdoğan'ın cesedi ise savcının talimatıyla Özel Bağcılar Hastanesi'ne götürüldü. Kazayı duyan Koçak ailesi, kısa süre sonra olay yerine geldi. Ablalarının cesedi ile karşılaşan kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Polis tarafından sakinleştirilen kalabalık, daha sonra yaralananların durumunu öğrenmek için hastaneye gitti.

Kaza sonrası gözaltına alınan TIR şoförü Yılmaz Yıldız, kazaya yol ortasında duran jeep'in neden olduğunu söyledi. İddiaların aksine jeep'in şoförü ile yol kavgası yapmadığını öne süren Yıldız, "Orta şeritte normal bir hızla gidiyordum. Önümde duran jeep'in içinden bir kadınla bir erkek kavga ederek indi. Erkek kadına vurmaya başladı. Bu sırada ben kendilerine çarpmamak için direksiyon kırdım. Yalpalama nedeniyle çöp silosu yola devrilerek önce kadına sonrada jeep'e çarptı" dedi.

Kaza nedeniyle yol uzun süre trafiğe kapalı kaldı. İtfaiye ekipleri yola saçılan çöpleri toplarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir çekici de çöp silosunu yoldan kaldırdı.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 18:25:56
Güncelleme :22 Mart 2006 Çarşamba 18:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?