2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Vatikan Büyükelçisinden, Başkan Topbaş'a ziyaret

Vatikan'ın yeni Türkiye Büyükelçisi Antonio Lucibello ile Vatikan'ın İstanbul Temsilcisi Georges Marovitch, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Vatikan'ın Ankara Büyükelçisi Antonio Lucibello ile Vatikan'ın İstanbul Temsilcisi Georges Marovitch'i Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki makamında kabul etti. Ziyarette İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş da hazır bulundu.

Ziyarette dünyanın huzur ve barışı için insanların yapması gerekenleri konuştuklarını belirten Başkan Kadir Topbaş, Papa 16. Benediktus'un 28-30 Kasım'da Türkiye'yi ziyaret edeceğini, Büyükşehir olarak Papa'ya İstanbul'da ev sahipliği yapacaklarını açıkladı. Başkan Topbaş, "Yaşadığımız yüzyılda dünyanın geleceğinin çok daha iyi olması için elbirliğiyle çalışmalıyız. İnsanlar mutlu olsun" dedi.

Büyükelçi Lucibello da İstanbul'un doğa, tarih ve sanatın sentezi olduğunu, böyle bir şehrin dünyada benzerinin olmadığını ifade ederek, "İstanbul eşsiz bir şehir. Avrupa kültür başkenti seçilmesini de önemli buluyorum. Çok güzel laleler dikilmiş. Çok güzel bir manzara oluşmuş. Bu çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Lucibello bir soru üzerine, "Dini liderlerin sözleri her zaman dinlenmiyor. Savaş boşu boşuna bir katliamdır. Geri dönülmez bir yoldur. Savaşın olmaması için bu yolda sürekli gayret sarf edilmesi lazım. İnsanlık olarak aklımızı kullanmalıyız" dedi.

Papa'nın ziyaret programının Papa Ankara'ya geldikten sonra açıklanacağını belirten Büyükelçi Lucibello, "Ziyareti önyargısız bir şekilde yansıtın. Tarih her zaman yenidir" şeklinde konuştu. Vatikan'ın İstanbul Temsilcisi Georges Marovitch ise Papa 16. Benediktus'un Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in davetiyle Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Papa görevli geliyor. Devlet protokolü ile program yapılacak" diye konuştu

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 15:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?