26
Nisan
2024
Cuma
BEŞİKTAŞ - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

MEZARDAN RANT ALANLAR HESABINI VERECEK

Üstüne lüks konutlar yapılan Ermeni Mezarlığı'nda yakınları yatan Yaşar Hozrosizik ve Murat Topaloğlu hukuk savaşını sürdürecek..

İstanbul Ortaköy Ermeni Mezarlığı'nın, lüks site inşaatının yapımı sırasında dozerlerle dağıtıldığı ve kemiklerin kepçelerle kamyonlara doldurularak çöpe atıldığı iddiası büyük yankı uyandırdı. Ortaköy Meryem Ana Kilisesi Vakfı arazisi üzerinde yapılan inşaatla ilgili iddiaları mezar sahipleri de doğruladı.

'BİZ BUNU HAK ETMEDİK'

Ermeni Patriği Mesrob II'nin temelini attığı lüks Lotus Evleri'nin yapımı sırasında kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen Yaşar Hozrosizik ve Murat Topaloğlu yaşadıkları şoku anlattı.

Ortaköy Meryem Ana Kilisesi Vakfı'nın, mezarların nakledilmesi konusunda kendilerini aramadığını belirten Yaşar Hozrosizik duygularını, "Benim iki kız kardeşim burada yatıyordu.

Bu insanlık dışı muameleyi hak etmedik" diye ifade etti. Vakıf arazisine inşaat yapılacağını çok sonra duyduklarını belirten Hozrosizik şöyle devam etti: "Vakıf bir toplantı düzenleyerek bize 'Buraya inşaat yapılacak. O nedenle mezarlarınızı başka bir yere nakletmeniz gerekiyor.

Buralar tamamen yıkılacak' deseydi bizler de gereğini yapardık. Mezarlıklar Müdürlüğü'ne dilekçe verir, kız kardeşlerimin kemiklerini başka bir mezarlığa taşırdım. Ancak şimdi ne mezar var ortada, ne de nerede olduğunu bilen. Vakıf yetkililerine mezarların nerede olduğunu sorduğumuzda sessiz kalmayı tercih ettiler. Doğru dürüst bir cevap alamadık." Sorumluların cezalandırılması için hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini belirten Yaşar Hozrosizik, "Ölülerimizin üstünden rant sağlayanlar, bunun hesabını mutlaka verecek" dedi.

ANAMIN MEZARI SİTEMİN ALTINDA

Murat Topaloğlu da (üstte) lüks konutların yapımı sırasında kendilerine hiçbir şekilde haber verilmediğini iddia etti. "Annemin kemikleri sızlıyor" diyerek isyanını dile getiren Murat Topaloğlu şunları söyledi: "Ben 74 yaşındayım ve hayatımda böyle korkunç bir şeyi ne gördüm, ne de duydum. Annemin mezarının yerinde şimdi lüks evler yükseliyor. Bizim mezarlarımız ise ortada yok. Ve hiç kimse mezarın nerede olduğunu bilmiyor. Şimdi bunun hesabını kim verecek?"

Yayın tarihi: 19 Mart 2009, Perşembe
Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2009/03/19//haber,90D49E2E94FB40C89387747B4F29A71A.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2009, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.

 

Necla Görgeç - Sabah
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 18:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?