18
Mayıs
2024
Cumartesi
AKYAZI - SAKARYA

Sel Akyazı'yı vurdu

Sakarya'nın Akyazı ve Karapürçek ilçelerinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrasında her iki ilçede de büyük hasar meydana geldi. Mudurnu Deresi'nin taşmasıyla çok sayıda tavuk çiftliği, alabalık tesisi ve ev su altında kalırken, yaklaşık 50 bin civcivin de telef olduğu öğrenildi.

Sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Akyazı ve Karapürçek ilçelerinden geçen Mudurnu Deresi'nin taşmasına neden oldu. Sel suları nedeniyle tavuk çiftlikleri su altında kalırken, yaklaşık 50 bin civciv de telef oldu. Ayrıca sel suları alabalık tesisleriyle evleri de su altında bıraktı. Çok sayıda ekili arazi de selden etkilendi.

Köy yollarının bir kısmının da çöktüğü sel sonrasında bölgeye giden Sakarya Valisi Nuri Okutan inceleme yaptı. Vali Okutan, yaşanan olayın bir afet olduğunu söyleyerek, "Tek tesellimiz can kaybı olmaması. Ancak hasar büyük. Suların çekilmesinin ardından hasar tespit çalışması başlatacağız" diyerek, yöre halkına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Öte yandan, Akyazı İlçesi'ndeki Cola Turka fabrikasının birçok bölümü su altında kalırken, üretime ara verildiği bildirildi. Fabrikadaki üretimin, suların tahliyesinden sonra yeniden başlayacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2005 Cumartesi 13:26:08
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 10:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?