3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

4 ayda 380 çocuk sünnet edildi

Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cengiz Becerir, Sağlık Bakanlığı'nın talimatı ile kurulan sünnet polikliniğinden 4 ayda 380 çocuğun faydalandığını söyledi. 

Sağlık Bakanlığı'nın tüm hastanelere kurulması talimatı verdiği Sünnet Polikliniği'nin geçen yıl kurulduğunu ifade eden Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Cengiz Becerir, özellikle dar gelirli ailelerin poliklinikten oldukça memnun olduğunu söyledi. 

Hastanemiz bünyesinde 2007 yılında hizmete açtığımız sünnet polikliniğinde bu yıl, sünnet sezonu dediğimiz Haziran - Eylül ayları arasında toplam 380 çocuğu sünnet ettik. Ramazan ayının başlamasıyla, bu yılın sünnet sezonu sona erdi. Ancak poliklinik hizmeti devam ediyor. Sünnet hizmeti veriliyor" dedi. 

Tekirdağ Devlet Hastanesi'ndeki Sünnet Polikliniği'nin kısa süredir hizmette olmasına karşın diğer büyük iller ile kıyaslama yapıldığında başarılı bir grafik çizdiğini ifade eden Becerir, Sünnet polikliniğinde verdiğimiz hizmeti, bizimle aynı dönemde vermeye başlayan Denizli Devlet Hastanesi ile karşılaştırdık. Tekirdağ'da 2007 yılında 100 çocuğu sünnet ettik. Denizli'de ise bu rakam 200 çocuk. 2008 yılı sünnet döneminde ise biz 380 çocuğu, Denizli Devlet Hastanesi ise 400 civarında çocuğun sünnetini gerçekleştirmiş. Denizli'nin nüfusu Tekirdağ'dan fazla olmasına rağmen, bizim hizmetimiz bu anlamda daha fazla olmuş" şeklinde konuştu. 

Dar gelirli çocuklarında rahat ve iyi bir ortamda sünnet olmaları için çalıştıklarını ifade eden Başhekim Becerir, "Biz istiyoruz ki en gariban, en fakir çocuklarımız da beş yıldızlı otel konforunda güzel yerde yatsın. 2 tane sünnet odamız var. Güzel bir şekilde döşenmiş, yavrularımızın rahat edeceği şekilde. Bir de steril odamız var. Ayrıca hastaların bekleme salonları var. Bunların dışında 2 sağlık memuru, 1 sorumlu uzman, 1 sekreter ve 1 personelle orası ayrı bir ünite olarak hizmetine devam ediyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 13:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?