3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Barolar Birliği'nden çevre toplantısı

Türkiye Barolar Birliği tarafından düzenlenen "Çevre Sorunları İçerikli Yargı Kararları ve Uygulamalarının Değerlendirmesi" konulu toplantı Kuşadası'nda başladı. 

Kuşadası Adakule Otel'de gerçekleştirilen toplantı kapsamında çevre sorunları içerikli İdari yargı kararları, Hukuk yargılaması ve Ceza yargılaması" konuları ele alınacak. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Sekreteri Güneş Gürseler'in başkanlık yaptığı toplantıya Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Görevlisi Ruşen Keleş, çevre konularında kazandığı davalarla ünlenen Avukat Güney Dinç, Artvin Baro Başkanı Bedrettin Kalın, Aydın Baro Başkanı Sümer Germen, Çanakkale Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, Uşak Baro Başkanı Kazım Kargı ve Tekirdağ Baro Başkanı Hasan Orta ile birlikte Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Mersin, Samsun, Uşak, Tekirdağ ve Zonguldak olmak üzere 14 barodan 70 avukat katılıyor.


Türkiye Barolar Birliği tarafından organize edilen ve üç gün sürecek olan " Kuşadası Toplantısı"nda Hukuk Yargılaması Kararlarında Çevre, Ceza Yargılaması Kararlarında Çevre, İdari Yargı Kararlarından Örnekler, İdari Yargı Kararlarının Uygulaması, İdari Yargı Kararlarının Uygulaması konuları ele alınırken, toplantının son gününde ise genel değerlendirme yapılacak öneriler ortaya konacak.

TBB Genel Sekreteri Güneş Gürseler, toplantının açılışında yaptığı konuşmada çevre sorunlarına ilişkin yargı kararları ve bu kararların uygulanmasının değerlendirileceği toplantının 3 gün süreceğini belirterek, toplantının baştan sona kayda alınıp, daha sonra kitap haline getirileceğini söyledi. Gürseler, çevre içerikli yargı kararları konusunda en büyük sorunun alınan kararları idarenin uygulamamasından kaynaklandığını belirterek, "Toplantının amaçlarından biri de idarenin alınan kararları uygulamaması oluşturuyor. Bu konuda gerekli düzenleme var. İlgili yasa maddesi var. İdarenin, idare mahkemesi tarafından verilen kararları 30 içinde yerine getirme yükümlülüğü var. Ancak, idareler bunu yerine getirmiyor" dedi.

(ZH-HE-Y)

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 13:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?