3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Başkan Yardımcısı Yıldız tutuklandı

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Çorlu Belediye Başkanlığı’na yönelik düzenlendiği ‘Ruhsat Operasyonu' kapsamında Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Yıldız da tutuklandı. Böylece tutuklananların sayısı 12'ye yükseldi. Daha önce de Belediye Başkanı CHP'li Altan Ersin, iki Başkan yardımcısı ile birlikte toplam 11 zanlı tutuklanmıştı.


Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile başlatılan ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin ‘Ruhsat’ adı verilen operasyonu kapsamında geçen cuma günü ‘İhaleye fesat karıştırmak, irtikap ve zimmet’ suçlaması iddiasıyla Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Belediye Başkan Yardımcıları Soner Demir, Hüseyin Alan ile birlikte toplam 16 kişi adliyeye çıkarılmıştı.

Adliyeye çıkarılan zanlılardan Belediye Başkanı Altan Ersin, Başkan yardımcıları Soner Demir, Hüseyin Alan, belediye çalışanlarından İmar ve Şehircilikten sorumlu Müdür Vekili Nurten Genç, Satın Alma Müdürü Murat Pekcan, Temizlik İşleri Müdür Vekili İsmet Çanakçılı, Bedri Atanoğlu, Nedret Demirel, Tamer Tuncel ile Nihat Şencan ve Mehmet Karaca tutuklanDI.

Operasyonu genişleten ekipler iki gün önce Çorlu Belediyesi'nin Teknik İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Erdoğan Yıldız'ı gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen Yıldız, ‘İhaleye fesat karıştırma, suç örgütüne üye olmak’ suçlarından tutuklanarak Tekirdağ Cezaevi'ne gönderildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 13:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?