3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Çaycılıktan kazanıp kaset çıkaracak

Tekirdağ Belediye Başkanlığı'ndaki çay ocağında garson olarak çalışan 19 yaşındaki Murat Cihanyandı, en büyük hayalinin rap albümü çıkarmak olduğunu söyledi. Albüm için gerekli olan parayı garsonluk yaparak kazanmaya çalışan Cihanyandı, şöhret olacağı günlerin hayalini kuruyor.

Tekirdağ'da yaşayan emekli bir ailenin tek çocuğu olan Murat Cihanyandı, Tekirdağ Belediye Başkanlığı'ndaki çay ocağında garson olarak çalışıyor. Bütün gün çay taşıyarak para kazanmaya çalışan Cihanyandı'nın en büyük hayalini ise rap albümü ve şöhret olmak süslüyor. Elinde çay tepsisi ile gezerken bile kendi bestelerini söylediğini anlatan genç adam, albüm için gerekli olan parayı bir yılda biriktirmeyi hedefliyor.

Rap müziğini çok sevdiğini söyleyen Murat Cihanyandı, bu nedenle derslerinde başarılı olamadığını ve okuldan uzaklaşmak zorunda kaldığını söyledi. Bir albümün yaklaşık 4 bin YTL'ye mal olduğunu anlatan Cihanyandı, "Rap kaseti çıkarmak için 2 yıl önce çay ocağında garsonluk yapmaya başladım. Garson olarak günde 12 YTL kazanıyorum. 2009 ortalarında kaset çıkarmak için kazandıklarımı biriktiriyorum. Kazandığım paralar ile kaset için gerekli paranın yarısını tamamladım" dedi.

Kendi şarkılarını bestelediğini belirten Cihanyandı, akşamları ise düğünlerde müzisyenlik yaptığını ve albüm için gerekli olan parayı toplamaya çalıştığını söyledi. Cihanyandı, "Özellikle yaz aylarında düğünlerde vurmalı müzik aletleri çalıyorum. Amatör bir studyoda demo kaset hazırladım. Dinleyenler sesimin çok iyi olduğunu söylüyorlar. Belediye personeline çay dağıtırken sürekli kendi bestelerimi söylüyorum. Rap albümü çıkararak bende ünlü olmak istiyorum. Kaset şirketleri ile de sürekli görüşüyorum.Bir yıl içerisinde 12 şarkıdan oluşan kendi albümümü çıkarmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Rap albümü çıkararak ünlü olan Ceza'yı kendisine örnek aldığını kaydeden genç garson onlardan hiçbir farkının olmadığını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 18:29:20
Güncelleme :13 Kasım 2008 Perşembe 18:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?