3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

CHP'den elektrik zammına ilginç tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Başkanlığı, şehir merkezinde yer alan billboardları elektrik zamlarını protesto eden afişlerle donattı. 

Şu anda Türkiye`de ciddi bir kriz yaşandığını savunan CHP Çorlu İlçe Başkanı Ünal Baysan, "Maalesef her kriz vatandaşı etkiliyor. Sıradan vatandaşları etkilediği gibi büyük sanayicileri, işadamlarını da etkiliyor. Hükümet bu işleri lafla geçiştirmeye ve saklamaya çalışıyor. Artık vatandaşlar, elindeki parayı nerelere harcayabileceğinin hesabını çok iyi yapıyor" dedi. 

Baysan, memurlara yapılan zammın oldukça düşük olduğunu belirterek, "Köylü hala eski taban fiyatına ulaşamazken, işçi asgari ücretle geçim sıkıntısı çekerken vatandaşın kullanmak zorunda olduğu, olmazsa olmaz harcamalardan olan elektriğe ciddi bir zam gelmiştir. Doğalgaza da zam geldi ama elektriğe gelen zam daha fazladır. Bundan evvel ayda 40 YTL elektrik faturası ödeyenler şimdi 70 lira civarında fatura ödüyor. Bu da yüzde 60 zam demektir. Bu zamları protesto için böyle bir uygulama yaptık. Bunların devamı gelecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 19:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?