3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Çorlu'da yangın ve deprem tatbikatı

Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Başöğretmen ve Unilever-İş İlköğretim okullarında deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirdi. 

Deprem ve yangın anının canlandırıldığı tatbikatların ilki Sağlık Mahallesi'nde yer alan Başöğretmen İlköğretim Okulu'nda, ikincisi ise Unilever-İş İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince Unilever İş İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen tatbikat sırasında öğrenciler de yangın söndürme tüpleri ile yangına müdahale etti. Okulda alarmın çalması ile başlayan tatbikatta öğrenciler kısa süre içerisinde okulu boşalttı. Senaryo gereği okulun ikinci katında mahsur
kalan 5 öğrenci, itfaiye merdiveni ile kurtarıldı. Sağlık ekiplerinin de yer aldığı tatbikatta okulda mahsur kalan ve itfaiye ekiplerince kurtarılan yaralı öğrenciler ambulansa alınarak tedavi edildi. 

Gerçeğinden ayırt edilmeyen tabloların yaşandığı tatbikatta konuşan Çorlu Belediyesi İtfaiye Amiri Ali Özdiler, öğrencilere yangın konusunda bilgiler verdi. Öğrencilere olası yangınlara nasıl müdahale etmeleri gerektiğini de aktaran Özdiler, bu anlatımını zaman zaman uygulamalı olarak gerçekleştirdi. Meydana gelen yangınlara yangın söndürme tüpleri, su ve köpükle müdahale eden itfaiye ekipleri bu müdahalelerde öğrencilere de yer verdi. Alev alan tüpü nasıl söndüreceklerini öğrenen öğrenciler öğrendiklerini uygulama şansı da buldu. Düzenlenen tatbikatın son derece başarılı bir şekilde sonuçlandığını söyleyen Çorlu Belediyesi İtfaiye Amiri Ali Özdiler, öğrencilere verilen teorik ve pratik bilgilerin hayat boyu faydalı olduğunu kaydetti. Özdiler, benzer tatbikatların Çorlu'daki diğer okullarda da gerçekleştirileceğini vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 10:04:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melis bilgen IP: 88.239.143.xxx Tarih : 28.10.2008 13:06:56

bence benim okulumda böyle bi olay yaşandı ve bizde bunları izledik ve çok heyecanlı bir durumdu.......