3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Denizde keyif yapmak isterken öldü

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde, 25 yaşındaki güvenlik görevlisi denizde bir saat keyif yapmak isteyince hayatından oldu. Şiddetli rüzgar nedeniyle arasında kaldığı dalgalarla boğuşan genç adam boğularak hayatını kaybetti. 

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde yaşayan güvenlik görevlisi Mustafa Çetin (25), Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde tapu işlemlerini bitirerek Kumbağ tatil beldesine geldi. Geceyi Kumbağ'da bir pansiyonda geçiren Çetin, İstanbul'a dönmeden önce bir saat denize girerek keyif yapmak istedi. Şiddetli rüzgar nedeniyle oluşan dalgalara aldırmayan Çetin, bir süre yüzdükten sonra denizde kayboldu. Sahildeki tatilciler tarafından denizde aranan Çetin, bir süre sonra karaya vurdu. 

Olay yerine çağırılan sağlık ekiplerinin yarım saat hayata döndürmeye çalıştığı güvenlik görevlisi Mustafa Çetin kurtarılamadı. Önce Kumbağ sağlık ocağına kaldırılan genç adamın cesedi İstanbul'dan gelen ailesine teslim edilerek Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. 

Jandarma ekiplerinin uyarılarına rağmen vatandaşların şiddetli rüzgar nedeniyle oluşan dalgalara aldırmadan denize girmeye devam etmesi dikkat çekti. Son bir ayda 8 kişinin hayatını kaybettiği Kumbağ'da uyarılara aldırmadan denize giren 4 kişi de boğulma tehlikesi atlattı. Dalgaların arasında kaybolan gençlere sahildeki vatandaşlar yardım etmeye çalışırken sahilde de büyük panik yaşandı. Ancak rüzgarla oluşan büyük dalgalar nedeniyle yaklaşık 10 dakika dalgalarla boğuşan gençler denizden vatandaşlar tarafından çıkarıldı. Sahildeki vatandaşlar ise her gün onlarca kişinin boğulma tehlikesi atlattığını, Kumbağ Belediyesi'nin cankurtaran hizmeti vermesi gerektiğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 10:59:36
Güncelleme :29 Ağustos 2008 Cuma 17:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?