16
Mayıs
2024
Perşembe
TEKİRDAĞ

Doğalgaz abone sayısı 25 bini aştı

Çorlu Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (Çordaş) Genel Müdürü İbrahim Kapucu, Çorlu'da 25 bin 600 sayaç bazlı doğalgaz abonesi olduğunu söyledi. 

Çorlun'un doğalgaza uyum sağladığını ve doğalgaza geçişin hızlı bir şekilde yaşandığını belirten Çordaş Genel Müdürü İbrahim Kapucu, Çorlu'da bağımsız bina sayısı olarak 27 bin 500 sayaç bazında da 25 bin 600 doğalgaz abonesi bulunduğunu belirtti. 2007 yılında 10 bin yeni abone hedefiyle yola çıktıklarını belirten ve geride kalan sürede 9 bin 300 aboneye ulaştıklarını kaydeden Kapucu, "Yıl sonuna kadar 10 bin abone sayısına ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Çorlu'da belediye ve Tredaş verilerinden derlenen bilgilere göre 65 - 70 bin civarında sayaç bazlı abone var. Bunun 26 bini su ve elektriğin yanı sıra doğalgaza abone de oldu. Bunu da oranladığımız zaman Çorlu'nun yaklaşık yüzde 35'i doğalgaz geçiş yaptı" dedi. 

Doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte hava kirliliğinin de alt seviyelere çekildiğini anımsatan Kapucu, "Çorlu çukurda değil, rüzgarlı bir bölgede yer alıyor. Bu yüzden rüzgarlı havalarda hava kirliliği pek hissedilmiyor. Tüm enerji kaynaklarının yoğun olarak kullanıldığı dönemlerde Çorlu'nun hava kirliliğine ilişkin veriler net olarak ortaya konabilir. Bu da hava kirliliği ölçüm cihazı sayesinde sağlanır. Ancak şu anda Çorlu'da bu cihaz bulunmuyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2007 Perşembe 15:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?