3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Faili meçhul cinayet çözüldü

Yaklaşık 8 ay önce meydana gelen faili meçhul cinayet olayını araştıran Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tek kare fotoğraftan yola çıkarak yaklaşık 8 ay süren çalışma ile olayı aydınlatmayı başardı. Araştırmalar sonucu yakalanan zanlı tutuklanarak Saray Kapalı Cezaevi'ne konuldu. 

29 Aralık 2007 tarihinde Tekirdağ ili Saray İlçesi Güngörmez köyü Laladere piknik alanında kafasına taşla vurulduktan sonra boğazı kesilmiş vaziyette ölü olarak bulunan kimliği belirsiz bayan cesedi ile ilgili olarak araştırma başlatan Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ilk olarak makdulenin kimliğini belirlemekle işe başladı. Öldürülen bayana ait tek kare fotoğraftan yola çıkan ekipler, bölgedeki güvenlik kameraları ile otel, motel ve pansiyonların kayıtlarını tek tek inceledi. Yapılan incelemeler ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile İnterpol`e yazılan yazılar sonucu cesedin 30 Mayıs 2006 tarihinde Atatürk Hava Limanı`ndan ülkemize giriş yapan Türkmenistan uyruklu 1963 doğumlu Gulalek Tokyageva isimli şahıs olduğunu tespit eden jandarma görevlileri ikinci aşamada Gulalek Tokyageva`nın Türkiye'de bağlantılı olduğu kişileri tespit etmeye başladı. 

Kimliği tespit edilen şahsın, Türkiye`de ki ilişkilerinin incelenmesi sonucu Saray'a bağlı Büyükyoncalı beldesinde ikamet eden H.Ç. (34) isimli şahıs ile irtibatının bulunduğunun tespit edilmesi ile H.Ç. önceki gün gözaltına alındı. H.Ç.'nin alınan ifadesinde, olay günü Güngörmez köyü Laladere piknik alanında aralarında çıkan tartışma sonrası Gulalek Tokyageva (45) isimli bayanı önce kafasına taşla vurarak öldürdüğünü ardından da boğazını kestiğini söylediği bildirildi. Derlenen evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edilen H.Ç. tutuklanarak Saray Kapalı Cezaevine konuldu.
 
Tek kara vesikalık fotoğraftan yola çıkan Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 8 ay boyunca faili meçhul olarak kalan cinayeti uzun uğraşlar sonucunda aydınlatmış oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 15:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?