3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Geyik'ten küçük esnafa uyarı

Tekirdağ'da yarım asırdır Esnaf Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığını yürüten Ali Geyik, Tekirdağ esnafına uyarılarda bulunarak kriz ortamında borçlanılmasının kötü sonuçlar doğuracağını söyledi. 

Esnafın kredilerini zamanında ödemesi gerektiğini kaydeden Başkan Geyik, "Bu dönemlerde döviz ile dükkan kiralamayın ve paniğe kapılmayın" dedi. 

Dünyadaki ekonomik krizin Türkiye'yi de çok yakından ilgilendirdiğini ifade eden Tekirdağ Esnaf Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Geyik, esnafın yeni borçlanmalardan kaçınması gerektiğini söyledi. Ekonomik kriz nedeniyle tüm esnafın tedirgin olduğunu belirlen Ali Geyik, Tekirdağ'da esnafın ancak yüzde 70'inin kredisini ödeyebildiğini kaydetti. 48 yıldır esnaf başkanı olarak çok kriz gördüğünü kaydeden Ali Geyik, paniğe kapılmaması gerektiğini ifade ederek "Tekirdağlı esnafın durumu çok iyi durumda değil. Kredi kullanan esnaflarımızın ancak yüzde 70'i ödeme yapabiliyor. Bu durumda yeni borçlanmalardan kaçınılması gerekiyor. Esnafımız bu ekonomik şartlarda aldığı kredileri zamanında ödemeye gayret etsin. Ayrıca döviz her geçen gün farklı rakamlara ulaşıyor. Bu durumda kesinlikle döviz üzerinden dükkan kiralamak çok akıllıca bir davranış olmayacaktır. Tekirdağ'daki esnafımız mal satamıyor, kredilerini ödeyemiyor ancak paniğe kapılmaya gerek yok. Türkiye çok krizler atlattı bu günleri de geride bırakır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 21:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa tülcüoğlu IP: 85.102.74.xxx Tarih : 30.10.2008 21:45:24

ALİ GEYİK çok uzun yıllar yaptığı başarılı yönetim ve tecrübesiyle esnafı doğru yönlendirdiğine inanıyorum verdiği tavsiyelere uymakda yarar olduğunu düşünüyorum, ve başarılarının devamını diliyorum.